Social

Vești bune pentru părinți! Ce se întâmplă cu copiii după 15 mai?

Vești bune pentru părinți! Ce se întâmplă cu copiii după 15 mai? Întrebat despre modul în care vor decurge lucrurile după 15 mai, președintele României a făcut o declarație surpriză. Klaus Iohannis a declarat că legea în vigoare îi permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă.

„Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și copilul ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie.

Ar fi mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care sprijină și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie o soluție proprie, cu speranța că această fază nu va dura prea mult”, a declarat Klaus Iohannis.

Decizia autorităților de a menține școlile închise are legătură cu faptul că, în unitățile de învățământ din România, nu se poate menține distanațarea fizică.