Social

Vești bune pentru pensionari! Seniorii vor primi bani în plus la pensie în luna august

Bani prejudiciu mamele majorările Start-up Nation
Sursa foto capital

Vești bune pentru pensionarii care câștigă sub 2.000 de lei pe lună! Pentru a-i ajuta să facă față creșterilor de prețuri din ultima perioadă și să-și satisfacă nevoile de bază, aceștia vor primi fonduri suplimentare pe carduri în luna august.

Pensionarii au primit a treia plată pentru alimente și masă caldă în luna iunie, iar în august vor primi a patra plată. Cei care au nevoie continuă să primească asistență financiară.

Cine beneficiază de ajutorul financiar?

De acest ajutor beneficiază românii care fac parte din mai multe categorii, cum ar fi :

„Pensionarii sistemului public de pensii, inclusiv cei înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Aceștia sunt eligibili dacă veniturile nete lunare înregistrate în 2022 sunt mai mici sau egale cu 1500 lei și în 2023 sunt fie mai mici, fie egale cu 1700 lei.

Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri nete lunare proprii de până la 1500 lei în 2022 și până la 1700 lei în 2023.
Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 600 lei în 2022 și până la 675 lei în 2023.

Familiile monoparentale care au venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei în tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 lei în tranșele din 2023 sunt eligibile pentru voucherele pentru alimente.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social ”, potrivit RomâniaTV.

Se anunță noi vouchere

Administrația Ciolacu a propus luna trecută o serie de  vouchere. Pentru mame și vârstnici în special, acestea includ cupoane pentru sport, benzină, alimente, creșe și grădinițe. Aceste politici au fost puse în aplicare pentru a ajuta și motiva un grup aparte de locuitori să se folosească de facilități și avantaje în multe aspecte ale vieții de zi cu zi.

O serie de vouchere sunt incluse în programul de guvernare al noului prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, care trebuie să îndeplinească o serie de cerințe înainte ca acestea să poată fi acordate rezidenților români.

Acestea constau în:

Vouchere care vor fi acordate familiilor monoparentale pentru sport, creativitate și artă.
Un card național care va fi oferit familiilor cu mai mult de trei copii și care va oferi reduceri la alimente, benzină, transport, servicii bancare, educație și timp liber.
Vouchere pentru grădinițe private, centre de zi și programe after-school pentru familiile care câștigă până la 8.000 de lei pe lună
Vouchere pentru femeile însărcinate pentru examene și consultații medicale în valoare totală de 2.500 de lei.
Cu o pensie minimă sau pensie de invaliditate, aproximativ 1,5 milioane de pensionari ar avea acces la mese calde, livrarea la domiciliu a cutiilor cu alimente și asistență medicală la domiciliu.