Info Actual

Info Actual > Economic > Vești bune pentru românii cu rate. Florin Cîțu a făcut anunțul
Economic

Vești bune pentru românii cu rate. Florin Cîțu a făcut anunțul

Noua rectificare bugetara

Ministrul de finanţe, Florin Cîțu, a afirmat, sâmbătă, că există discuţii privind prelungirea măsurii amânării ratelor.

În acest sens, Florin Cîțu a spus că la nivelul Ministerului de Finanţe există discuţii privind prelungirea măsurii amânării ratelor. El a precizat că nu poate face publice mai multe detalii până la apariţia formei finale a deciziei.

„Există discuţii (pentru prelungirea amânării ratelor – n. red.), dar detalii nu vă pot da acum, pentru că nu avem o formă finală, şi orice detalii ar ieşi acum ar pune în pericol o formă finală care să fie în beneficiul cetăţenilor”, a explicat Florin Cîţu.

Moratoriul privind amânarea ratelor la credite, care a fost aplicat în acest an pentru a susţine persoanele fizice şi companiile care aveau credite bancare şi care au avut probleme financiare din cauza crizei coronavirusului, expiră la 1 ianuarie 2021.

Băncile au primit mai mult de 150.000 cereri de amânare a plăţii ratelor de când a fost pusă în aplicare măsura, în aprilie 2020.

Măsuri în sprijinul angajaților și angajatorilor

„Lucrez, împreună cu sistemul bancar, pentru acea măsură care a amânat ratele pe nouă luni de zile. Vedem ce soluţii vom găsi, ce formă va fi.

Suntem în discuţii şi vom vedea cum va arăta forma finală. Eu spun că trebuie să avem încredere că aşa cum am găsit o soluţie în plină criză, vom găsi şi în continuare o soluţie bună. Trebuie să ne gândim că mergem, totuşi, spre ideea că economia se va însănătoşi.

Vom avea o revenire şi vom începe să ieşim din această criză. Acesta este scopul, să avem măsuri care să ne scoată din criză. Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale, dar vor fi măsuri care să ajute să trecem peste această perioadă.

Bineînţeles că aceste măsuri înseamnă şi costuri pentru sistemul financiar-bancar şi ne uităm dacă pot fi compensate. Toate aceste măsuri au rolul de a ajuta atât angajaţii, cât şi angajatorii să treacă peste această perioadă.

Dorim de la angajaţi să rămână sănătoşi şi să nu le scadă puterea de cumpărare”, a mai spus ministrul Florin Cîţu.