Lifestyle

Vești bune! Șase maimuțe vaccinate anti-coronavirus au devenit imune la boală

Vești bune! Șase maimuțe vaccinate anti-coronavirus au devenit imune la boală. Maimuțele care au primit un vaccin dezvoltat la Universitatea din Oxford sunt sănătoase și nu au niciun simptom al bolii după expunerea susținută, timp de 28 de zile, la coronavirus, conform The New York Times, citat de jurnal.md.

Rezultatul este încurajator pentru vaccinul care a început să fie testat și pe oameni. Cu toate acestea, ar putea trece și luni de zile până când acesta ar fi disponibil.

Experimentul pe maimuțe a fost realizat la sfârșitul lunii martie, de către oamenii de știință de la Laboratorul Rocky Mountain din Hamilton.

Șase macaci au fost vaccinați contra coronavirusului

Șase macaci rhesus au primit vaccinul produs de Institutul Jenner și de Oxford Vaccine Group. Maimuțele au fost apoi expuse la niveluri ridicate de coronavirus, despre care se știa că au îmbolnăvit anterior alte maimuțe. Din fericire, aceste maimuțe au rămas sănătoase 28 de zile mai târziu.

„Macacul rhesus este cea mai apropiată specie de oameni”, a declarat, Vincent Munster, șeful unității care a desfășurat experimentul, pentru The New York Times.

De ce nu pot vorbi maimuţele? - Știința-Mister.ro

Institutul Jenner, care lucrează ca parte a Oxford Vaccine Group, conduce cursa globală pentru un vaccin contra coronavirusului. Institutul e ajutat de guvernanți. Aceștia le-au promis oamenilor de știință 20 de milioane de lire sterline pentru testare.

Vaccinul administrat maimuțelor se numește hAdOx1 nCoV-19. Testele pe oameni au început în urmă cu câteva zile și se așteaptă să fie finalizate în septembrie. Se știe că procesul de dezvoltare a unui vaccin este lung, iar luna septembrie pentru finalizare este un termen extrem de scurt pentru acest domeniu.

Maimuțele pe care s-a desfășurat experimentul au un ADN similar cu al oamenilor în proporție de 93 la sută. Cu toate acestea, experții nu garantează că acest vaccin va fi eficient și la oameni.