Lifestyle

Vești minunate! Are 113 ani și a învins coronavirusul!

Vești minunate! Are 113 ani și a învins coronavirusul! Maria Branyas este considerată „cea mai bătrână femeie din Spania”. Femeia s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 113 ani.  Ea a fost diagnosticată cu această maladie respiratorie, chiar în luna martie, după ce Spania a impus măsuri de izolare a populaţiei la domiciliu.

Maria Branyasa prezentat doar simptome uşoare. După câteva săptămâni petrecute în izolare, s-a vindecat de COVID-19. Astfel, ea a reuşit să supravieţuiască pe parcursul vieţii sale îndelungate pandemiei de gripă din 1918-1919, Războiului Civil din Spania (1936-1939) şi pandemiei de COVID-19.

„Acum, când se simte bine, e minunată. Vrea să vorbească, să explice, să îşi exprime părerile. A redevenit ea însăşi”, a mărturisit fiica ei pe Twitter.

Maria Branyas s-a născut în Mexic în 1907 și s-a mutat după doi ani la San Francisco. De aici, s-a mutat în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial alături de tatăl ei, care era jurnalist. Femeia are trei copii. Unul dintre ei tocmai a împlinit de 86 de ani. Maria mai are și 11 nepoţi (cel mai vârstnic are 60 de ani) şi 13 strănepoţi.

A locuit în ultimele două decenii într-un azil pentru bătrâni din oraşul Olot.

„Nu am făcut nimic altceva decât să îmi trăiesc viaţa”, declara super-centenara spaniolă într-un interviu acordat în 2019 pentru cotidianul La Vanguardia.

Maria Branyas