Info Actual

Info Actual > Showbiz > Viața după izolare. Maia Morgenstern. „Miroase a spirt și clor”
Showbiz

Viața după izolare. Maia Morgenstern. „Miroase a spirt și clor”

Viața după izolare. Maia Morgenstern. „Miroase a spirt și clor”

Viața după izolare. Maia Morgenstern. „Miroase a spirt și clor”. Izolarea și-a pus amprenta pe viețile noastre, fie că o recunoaștem sau nu. Unele dintre cele mai afectate categorii sunt, din motive lesne de înțele, artiștii. Regula care prevede purtarea măștii pe față poate prejudicia muncii actorilor și cântăreților, de exemplu.

270Primul impact cu teatrul al actriței Maia Morgenstern este unul trist. Faimoasa actriță descrie Viața după izolare, aseptică și cu miros de spital, pe care a descoperit-o la locul de muncă. Maia Morgenstern împărtășește urmăritorilor săi, pe pagina sa de Facebook, cât pustiu și de rece i s-a părut teatrul la care lucrează.

„Am fost in teatru. Am fost la teatru, în teatru. La muncă. În Teatru miroase a spirt și clor. În Teatru miroase a spital. Am muncit ce aveam de muncit în teatrul cu miros de spital, cu mască pe figură.

Așa TREBUIE. Abia dacă puteam respira. Am și repetat. Am și cântat cu mască pe față. M-am jucat cu masca pe figură. Am vrut să fac glume cu mască. M-am sufocat. Ce FRUMOS știm noi să descriem în versuri albe, fără rime, dar cu ritm ascuns, precis ca bătăile inimii, cum știm noi să descriem parfumul misterios al scenei… care ne îmbăta până la pierderea simțurilor, a uzului rațiunii!

Acum miroase a spirt și a clor, a spital. E pustiu. Și ne ferim unii de alții. Cum se poate!? Nici măcar umbră cu umbră să nu se atingă. Nici urmele pașilor să nu se amestece, să nu se suprapună. Da, era prea mult. Prea zgomotos, fără formă, fără fond. Inflație goală și zornăitoare.

Acum tăcerea miroase a spirt și clor. E liniște. „Dar instituiți o dată starea de urgență!” se striga. Bine. Acum miroase a spirt și clor. Steril”, este mesajul celebrei actrițe.