Politică

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea: Nu și-a propus nimeni să-l pună în umbră pe premierul Ciucă

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea: Nu și-a propus nimeni să-l pună în umbră pe premierul Ciucă
gabriel zetea PSD

Au trecut deja trei zile de la anunţul liderilor coaliţiei în ceea ce priveşte pachetul de măsuri sociale, dar ecourile nu se opresc.N-a fost o regie, probabil, foarte bună așa cum a fost prezentat programul respectiv, dar nu cred să se pună problema de a exista intenții ascunse. Marcel Ciolacu nu a dorit să-l pună în umbră pe premierul Nicolae Ciucă” este de părere vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.  

Deputatul PSD a trebuit să răspundă, azi, într-un interviu la Radio France International (RFI), de ce a stat preşedintele PSD Marcel Ciolacu în centru şi a vorbit înaintea premierului Nicolae Ciucă la conferinţa în care liderii coaliţiei au prezentat măsurile sociale. Tuturor li s-a părut că l-a pus astfel în umbră pe şeful Executivului.

Gabriel Zetea: N-a fost o regie, nici intenţii ascunse

Gabriel Zetea a spus că „n-a fost o regie aşa cum a fost prezentat programul respectiv”, dar nu crede să se pună problema de a exista intenţii ascunse.PSD şi premierul Nicolae Ciucă au o relaţie bazată pe respect reciproc”.

Au fost multe comentarii în presă și chiar la nivelul societății civile despre faptul că conferinţa în care liderii coaliţiei au prezentat măsurile sociale, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a stat în centru şi a vorbit înaintea premierului Nicolae Ciucă. De aceea vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a fost invitat să dea explicații lămuritoare.

„Mă îndoiesc că asta a fost intenţia, până la urmă, de a-l pune în umbră cineva pe domnul Ciucă, pe domnul prim-ministru. Până la urmă, există o relaţie bazată pe respect reciproc între PSD şi domnia sa.

Primul-ministru Ciucă a fost un partener corect al PSD şi, de la momentul la care a fost ales preşedinte al PNL, uite cât de repede s-au mişcat deja lucrurile. Măsurile acestea pe care PSD le-a propus, acest pachet sprijin pentru România este discutat în cadrul coaliţiei de două luni şi ceva, tot discutăm, tot negociem şi am avut piedici acolo legat de obiecţiunile pe care de fiecare dată le-a avut domnul Cîţu. Ei, uite că PNL a luat o decizie în interiorul său şi noul preşedinte al PNL, care se confundă cu persoana primului-ministru, au achiesat extrem de repede la aceste propuneri, pentru că şi ei au înţeles că românii nu mai au răbdare”, a mai dezvoltat tema Gabriel Zetea.