Info Actual > Diverse > Video. Incendiu devastator în Alba Iulia. S-a emis mesaj RO-Alert
Diverse

Video. Incendiu devastator în Alba Iulia. S-a emis mesaj RO-Alert

Incendiu devastator la Alba Iulia

Marţi, 17 august, locuitorii din Alba Iulia şi localităţile învecinate au primit  un mesaj RO-Alert, în urma incendiului care a cuprins un depozit de materiale reciclabile. În mesaj li se recomandă să închidă uşile şi ferestrele, să astupe gurile de aerisire şi să oprească funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare, scrie ziarul Unirea.

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de material plastic în municipiul Alba Iulia strada Al.I.Cuza nr. 28. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, scrie în mesajul RO-Alert.

Nu au fost depăşiri semnificative ale indicatorilor de calitate a aerului

Dănuţ Hălălai, șeful Gărzii de Mediu Alba, a afirmat că societatea care deţine depozitul unde se manifestă focul este autorizată din punct de vedere al protecţiei mediului. El a susţinut că nu au fost depăşiri semnificative ale indicatorilor de calitate a aerului.

În Alba Iulia, un depozit de deşeuri reciclabile  a fost cuprins marţi de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câţiva kilometri distanţă. Incendiul se manifestă cu flacăra vizibilă şi cu degajare mare de fum.

Foto: Ziarul Unirea

Foto: Ziarul Unirea

„La prima evaluare, suprafaţa aproximativă pe care se manifestă incendiul este de 2.000 mp”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, în calitatea sa de președinte al CJSU Alba a fost prezent la locul incendiului puternic care a lovit în cursul zilei de marți, municipiul Alba Iulia.

„În jurul orei 14.00 a fost anunțat un incendiu la firma de deșeuri compactate. Pompierii s-au mobilizat ca de fiecare dată foarte repede și au fost trimise forțe din Sibiu, Bihor, Cluj, Timiș și Hunedoara. Vreau să le mulțumesc pentru mobilizarea exemplară, ca de obicei am reușit să intervenim foarte repede. Nu au fost victime, asta este cel mai important. Pe lângă pompieri, jandarmi și polițiști au fost și cei de la APM și Garda de Mediu pentru a se asigura că nu există nici un pericol pentru cetățenii din zonă”, a declarat Nicolae Albu, prefectul județului Alba.

În afară de cele trei autospeciale cu apă şi spumă şi autoscara mecanică cu care intervin pompierii din Alba Iulia, au fost trimise în sprijin încă şase autospeciale de la ISU Sibiu, ISU Hunedoara, ISU Bihor, ISU Cluj, ISU Timiş.

Pe DN 1 la ieşirea din municipiul Alba Iulia către Teiuş, traficul rutier a fost oprit în zonă, pentru desfăşurarea intervenţiei de lichidare a incendiului care se manifestă la nivelul depozitului.

Fumul dens poate fi observat din centrul municipiului Alba Iulia, cu toate că depozitul este situat la marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje şi a unui centru comercial.