Info Actual > Diverse > Video. Rosteh a prezentat cel mai nou avion de luptă al Rusiei. F-35-ul american are rival
Diverse

Video. Rosteh a prezentat cel mai nou avion de luptă al Rusiei. F-35-ul american are rival

Video. Rosteh a prezentat cel mai nou avion de luptă al Rusiei. F-35-ul american are rival

Corporația de stat „Rosteh” a publicat pe YouTube un videoclip de prezentare al noului avion de luptă al Rusiei, care va fi prezentat la Salonul Aviatic Internațional MAKS-2021, a informat RIA Novosti.
Pentru prima dată a fost prezentată forma avionului  și a fost dezvăluit, de asemenea, dezvoltatorul aparatului  de luptă aeriană, Compania „Suhoi”. Anterior, expertul militar Aleksei Leonkov apreciase, într-o discuție cu jurnaliștii de la RIA Novosti, că ar putea fi vorba de Biroul de Proiectare ”Suhoi”.

În plus, în videoclip se pot observa elemente ale tabloului de bord și ale mecanismelor de control.

La sfârșitul lui mai, RIA Novosti a anunțat, citând surse din cadrul complexului militar-industrial, că se lucrează la primul avion de luptă multirol ușor din generația cinci, cu un singur motor. Interlocutorul arăta, la acea dată, că aparatul ar putea avea o greutate la decolare de cel mult 18 tone, iar viteza lui maximă de zbor va depăși doi Mach. În același timp, noul avion se va distinge printr-o vizibilitate redusă și printr-o manevrabilitate aparte.

Noul rival al avionului F-35 se numește „Șah mat”

Salonul Internațional Aero-spațial „MAKS 2021” are loc în perioada 20-25 iulie, în orașul Jukovski, lângă Moscova. Toate evenimentele prevăzute se desfășoară ținând cont de cerințele de combatere a răspândirii coronaviruslui.

După deschiderea festivă a Salonului, a sosit și președintele Vladimir Putin care a prezentat avionul de luptă.

La eveniment, mândru, Putin a declarat: „Aviația rusă are un mare potențial de dezvoltare”.

Conform estimărilor avionul va fi fabricat din 2023 iar din 2026 va fi produs în masă. Aparatul multirol are tehnologie de ultimă generație care asistă pilotul atât pentru zborul în sine cât și pentru manevrele de luptă. Poate să ofere diferite scenarii pentru fiecare misiune care trebuie îndeplinită.

Experții îl dau ca rival periculos pentru avionul multirol al americanilor, F-35, care este foarte apreciat de cunoscători pentru calitățile sale de zbor și de luptă.