Lifestyle

Viena, alertă de gradul „0”. S-a aflat cine este teroristul omorât de polițiști

Viena, alertă de gradul „0”. S-a aflat cine este teroristul omorât de polițiști

Teroristul care a ucis patru civili luni seară în centrul Vienei înainte de a fi doborât de poliție este un tânăr de 20 de ani, născut în anul 2000 în Viena din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord.

În urmă cu ceva timp teroristul a postat pe contul său de Instagram imagini din momentul în care a depus un jurământ de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, transmite publicația germană Bild.

În ziua atacului el ar fi trimis clipuri video cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram.

El a vrut să plece în Siria la război și era urmărit de autorități

Teroristul împușcat era monitorizat de poliția locală pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS.

atacator-ucis-viena-austria-atac-terorist

El a fost împiedicat să plece în Siria, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă.

În trecut, el a mai postat fotografii în care apare cu mai multe arme automate, exact modelul folosit în atacul terorist comis luni seară în centrul Vienei.

Reamintim că bilanțul momentului este de 4 morți civili, 15 răniți, plus teroristul ucis de poliție. Autoritățile caută și alți atacatori, dat fiind că luni seară au fost focuri de armă în șase locuri distincte din Viena, Ministrul de interne al Austriei a confirmat că o parte din atacatori se află în continuare pe străzi, iar poliţia se luptă pentru a-i captura.

Viena este sub teroare. Se caută teroriștii

Viena a intrat luni noapte în stare de alertă, după ce un grup de atacatori au luat mai mulţi ostatici. La ora 24, autorităţile din capitala Austiei raportează 7 morţi.

Poliţia a confirmat că s-au tras focuri de armă din 6 locaţii diferite începând cu ora 20.00. Primele informaţii indică că sunt 15 răniţi, dintre care 7 în stare foarte gravă.

S-au tras focuri de armă şi în incinta hotelului Hilton.

Alte informaţii indică că s-au atacat cel puţin 4 locaţii din centrul Vienei: sinagoga, 2 restaurante şi centrul comunitar evreiesc, potrivit g4media.ro