Info Actual > Diverse > Viitor sumbru pentru România. Specialist: „Ne așteaptă o iarnă lungă”
Diverse

Viitor sumbru pentru România. Specialist: „Ne așteaptă o iarnă lungă”

Viitor sumbru pentru România. Specialist: „Ne așteaptă o iarnă lungă”

Viitor sumbru pentru România. Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj spune că pe români îi așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții din cauza pandemiei COVID.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care el a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, doar în luna septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea Statelor Unite, Canada, dar și a țărilor din UE.

Potrivit datelor prezentate de acesta, doar în prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cu noul coronavirus cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control”, a explicat specialistul Cherecheş.

Răzvan Chercheș: „România a pierdut vara 2021”

În acest context, Răzvan Chercheș susține că situația se va înrăutăți în România, iar populația țării trebuie să se pregătească de restricți masive. Acesta a mai precizat că indiferent de rata crescută de vaccinare, situația va fi aceași.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a mai spus Răzvan Cherecheș, potrivit Capital.