Lifestyle

Viktor Orbán a răbufnit: „Cu tot respectul, dar nu am timp pentru aşa ceva”

Viktor Orbán a răbufnit: „Cu tot respectul, dar nu am timp pentru aşa ceva”, a scris acesta într-o scrisoare adresată secretarului general al Partidului Popular European (PPE).

Premierul Viktor Orbán a adresat zi, 03.04.2020, o scrisoare secretarului general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez-Isturiz, care a fost postată pe Twitter de vicepreşedintele FIDESZ, Katalin Novák.

„În mod cert, lumea s-a întors cu susul în jos. Noi, premieri şi lideri de partide, ne concentrăm puterile peste tot în lume să adoptăm decizii eficiente şi rapide pentru salvarea vieţii oamenilor, în interesul protejării sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor” – a afirmat premierul Ungariei.

Viktor Orbán a scris: Este greu de imaginat că un lider de stat ar avea timp să „fabuleze” despre intenţiile altor ţări, deoarece aşa ceva pare un lux costisitor.

„Cu tot respectul, dar nu am timp pentru aşa ceva” – a scris Viktor Orbán, care a precizat că este dispus să discute orice chestiune, imediat după ce se va sfârşi actuala epidemie mondială de coronavirus, dar până atunci îşi va dedica tot timpul exclusiv salvării vieţii maghiarilor, precum şi pentru elaborarea, într-un cadru constituţional, a unor decizii necesare relansării ecomiei şi societăţii.

„Propun să facem cu toţii acelaşi lucru, în ţările noastre” – a afirmat în finalul scrisorii sale premierul Viktor Orbán.

În cursul zilei de joi, 13 membri ai PPE au adresat o scrisoare preşedintelui acestui grup de partide, Donalt Tusk, în care au afirmat că legislaţia referitoare la combaterea epidemiei de coronavirus adoptată în Ungaria contravine democraţiei liberale şi valorilor europene şi au cerut excluderea FIDESZ din PPE