Info Actual

Info Actual > Diverse > Vine primăvara? Val neobișnuit de căldură lovește România
Diverse

Vine primăvara? Val neobișnuit de căldură lovește România

Vine primăvara? Val neobișnuit de căldură lovește România

După valul de ger care a lovit România în ultima perioadă, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii.

Explicația meteorologilor

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM a vorbit despre valul de căldură care vine în ţara noastră în perioada următoare. În unele zone se pot înregistra maxime şi de 20 de grade.

Gabriela Băncilă a precizat că acest fenomen neobișnuit pentru luna februarie va dura cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

„Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior, cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Gabriela Băncilă

Temperaturi de 20 de grade Celsius

„În condițiile în care până atunci, cel puțin vineri, de exemplu, la amiază vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile mai ales în zilele de joi și vineri foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste acest prag, în zona dealurilor de Vest, iar vineri este posibil să asistăm la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste chiar și în regiunile sudice.

În contextul în care și ieri, dar și astăzi, am înregistrat valori izolate de 19 grade, vă dați seama că probabilitatea de înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și ușor peste 20 de grade este foarte ridicată”, a explicat Gabriela Băncilă.

Primăvara vine mai devreme

„Putem spune că prima primăvară, pentru că începutul lunii martie sau luna martie este caracterizată în general cu vreme caldă, însorită, stabilă dar și episoade în care vremea este mai rece. Își mai fac apariții precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare, Dar da, putem spune că vine primăvara”, a mai spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, potrivit antena3.ro