Info Actual

Info Actual > Politică > Violeta Alexandru comparată cu o catastrofă. Un fost premier o face ”o biată activistă de partid”
Politică

Violeta Alexandru comparată cu o catastrofă. Un fost premier o face ”o biată activistă de partid”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în direct la România TV că votul în Parlament de respingere a majorării alocaţiilor pentru copii cu doar 20% înseamnă că Guvernul trebuie să dubleze alocaţiile, aşa cum prevede legea. El a adăugat că va fi respinsă de Legislativ şi ordonanţa care măreşte pensiile cu un procent sub 40%.

“Nu înţeleg că banii aceştia se întorc în sistem, are un discurs de politician, nu unul de ministru. Au dat o ordonanţă ca să ocolească legea. Violeta Alexandru este o biată activistă de partid”, a spus Tariceanu.

 

”Dezastrul poartă numele Violetei Alexandru”

”Am urmărit discursul Violetei Alexandru și am o concluzie: dezastrul poartă numele Violetei Alexandru (…) Constat că ea nu este ministru, asta pentru că ne tot spune că Ministerul Finanțelor decide creșterea pensiilor și alocațiilor. Violeta Alexandru nu este ministru, ea este doar un biet activist politic, o funcționară docilă care stă și ascultă doar ceea ce spun alții. Chiar discutam azi cu niște cetățeni și toți îmi spuneau ”Domnule, în ce hal a ajuns PNL-ul”.

Guvernul a dat Ordonanță de Urgență pentru creșterea pensiilor cu doar 14%, dar vă asigur că această OUG va fi respinsă în Parlament. Acesta este angajamentul meu și știu că și alte partide au aceeași opinie.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Fond de rezervă la Guvern  pentru a cumpăra “bunăvoinţa primarilor”

“Guvernul s-a împrumutat cu 100 de miliarde de lei, din car s-au cheltuit cam 60, unde este diferenţa. Şi-au pus 2 miliarde de lei la fondule de rezervă al Guvernului, cu un singur scop, ca să cumpere bunăvoinţa primarilor pentru alegerile locale şi parlamentare”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat și la declarațiile lui Ludovic Orban, după ce premierul a spus că va sesiza CCR pentru a împiedica dublarea alocațiilor.

“Orban luptă până la capăt împotriva dublării alocațiilor. Bravo Ludovic, nu te lăsa! Nema comision pentru partid? Nema mărire!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.