Info Actual

Info Actual > Social > Virgil Musta, despre vaccin: ”Persoanele care nu cred în COVID ar trebui să nu se vaccineze!”
Social

Virgil Musta, despre vaccin: ”Persoanele care nu cred în COVID ar trebui să nu se vaccineze!”

Virgil Musta, despre vaccin: ”Persoanele care nu cred în COVID ar trebui să nu se vaccineze!”

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta a declarat despre vaccinarea și vaccin: ”Persoanele care nu cred în COVID ar trebui să nu se vaccineze”.

”Decizia de vaccinare este o decizie individuală. Nimeni nu este obligat să se vaccineze. Și ceea ce este important, este ca oamenii să cunoască adevărul despre vaccin, să aibă încredere în specialiști și să evalueze singuri beneficiile și riscurile.

Dacă ei consideră că beneficiile sunt în favoarea vaccinării, eu recomand să se vaccineze. Nu este un act în care cineva este obligat să facă vaccinul și eu cred că nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar.

Ceea ce am vrut să spun că acesta este un act de decizie persoanlă, și datoria noastră, a specialiștilor, este să prezentăm oamenilor situația corect, ca să poată lua o decizie în interesul lor”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3.

”Dacă facem un raport beneficii – efecte adverse, balanța este net în favoarea beneficiilor”

Medicul le-a recomandat de fiecare dată persoanelor care au o boală autoimună, cu o evoluție nu foarte bună și sub terapie, să ia legătura cu medicul curant, înainte de vaccinare.

”Dacă facem un raport beneficii – efecte adverse, balanța este net în favoarea beneficiilor. Dar, într-adevăr, persoanele care au avut șoc anafilactic în antecedente, la administrarea diferitelor substanțe, este bine să consulte un alergolog, pentru că acolo există riscul să aibă această reacție în timpul vaccinării.

Apoi, persoanele care au o boală autoimună, una a cărei evoluție nu este bună și este sub terapie, acolo, de fiecare dată am recomandat să se ia legătura cu medicul curant și împreună să hotărască dacă este cazul sau nu, pentru ca nu cumva prin vaccinare acea boală să se agraveze sau să se accentueze”, a adăugat medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara.