Social

Virusul care se transmite rapid. Este cel mai mare coșmar al omenirii

Virusul care se transmite rapid. Este cel mai mare coșmar al omenirii

Virusul care se transmite rapid. În cadrul dezbaterii online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de trustul de DC Media Group, Ștefania Popp, Director Junior Achievement România, a vorbit despre un alt virus periculos care se transmite foarte ușor prin intermediul Messenger sau WhatsApp.

Virusul care se transmite rapid. „Se transmit foarte ușor”

„Cred că cel mai puternic virus social, ca să-l numesc așa, este transmiterea foarte rapidă a informațiilor neverificate sau care nu au o sursă verificată. Ele se transmit foarte ușor prin intermediul Messenger sau WhatsApp. Tinerii și părinții au acces foarte rapid la aceste informații, de cele mai multe ori le preiau și le transmit mai departe, inclusiv pe Facebook, fără să verifice sursa”, a spus Ștefania Popp.

„Modul de transmitere rapidă a informațiilor și multitudinea de informații fac imposibil procesul de decelare și de foarte multe ori este mai recomandat să nu citești decât informațiile care au la origine surse consolidate”, a mai subliniat Ștefania Popp.