Info Actual

Info Actual > Social > Vlad Voiculescu, după incendiul de la Institutul ”Marius Nasta”: „Vorbim despre probleme cu echipament vechi”
Social

Vlad Voiculescu, după incendiul de la Institutul ”Marius Nasta”: „Vorbim despre probleme cu echipament vechi”

Vlad Voiculescu, după incendiul de la Institutul ”Marius Nasta”: „Vorbim despre probleme cu echipament vechi”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a vorbit despre incendiul de la ”Marius Nasta” din Capitală. Acesta a spus că incidentul nu a fost unul major, dar sperietura a fost destul de mare.

Ministrul Sănătățăă, Vlad Voiculescu, a declarat că în urmă cu două luni a fost verificat echipamentul de la unitatea mobilă ATI a Institutului ”Marius Nasta”, care a generat alarma de incendiu.

„A fost un incident minor. O sperietură mare însă. Avem şapte pacienţi, cu toţii sunt în regulă. În această seară cu toţii au fost transferaţi în secţii ale Institutului Marius Nasta. Totul este în regulă în acest moment. Informaţiile pe care le avem până în acest moment este că nu a fost vorba despre un incendiu, mai degrabă o degajare de abur, respectiv de fum. Nu este vorba despre altceva”, a declarat Vlad Voiculescu.

”Vorbim despre un echipament exterior spitalului”

Vlad Voiculescu a precizat că este vorba despre echipament exterior spitalului, care a fost reechipat ca să funcţioneze ca o secţie de ATI mobilă.

”Vorbim, de asemenea, despre un echipament exterior spitalului, un TIR care a fost reechipat ca să funcţioneze ca o secţie de ATI mobilă, un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două luni. Nu vorbim despre probleme cu echipament vechi sau alte lucruri care ar putea să pună în pericol viaţa pacienţilor. Nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului atât timp cât nu a existat un incendiu, a exista o degajare de abur sau de fum. Asta ne vor spune specialiştii, după ce vor face toate verificările acolo, a precizat Vlad Voiculescu.

Duminică seara, la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală, au intrvenit zeci de echipaje de pompieri, după ce angajați ai spitalului au dat alarma de incendiu.

Aceștia au observat fum la unitatea mobilă de ATI și au sunat la 112. Pompierii au constatat că a fost vorba doar despre o degajare de fum sau abur, de la un ventilator exterior al unității mobile, potrivit Libertatea.