Social

Voucherele de energie expiră luna aceasta! Până când pot fi folosiți banii

voucherele pentru energie Sursă foto: playtech.ro
sursa foto: arhiva companiei

Cetățenii care au primit vouchere de energie de la stat se află acum în situația de a-și retrage banii de pe acestea. Fondurile rămase pe cardurile de energie reîncărcate de stat vor expira în curând.

Conform declarațiilor lui  Marcel Ciolacu, aproximativ 1,1 milioane de beneficiari încă mai au fonduri disponibile pe cardurile de energie. Banii mai sunt valabili până la sfârșitul acestei luni. Aceste carduri pot fi utilizate pentru plata facturilor curente și restante la energie, exclusiv pentru adresa de domiciliu a beneficiarului.

Pentru a achita facturile, beneficiarii au la dispoziție trei modalități. Aceștia pot merge la orice unitate a Poștei Române sau pot opta pentru plata prin intermediul poștașului, care va veni acasă. De asemenea, plata poate fi efectuată și online, pe site-ul Poștei Române.

Banii de pe cardurile de energie pot fi retrasi în numerar la oficiile poștale până la data de 31 martie 2024, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările ulterioare. Această posibilitate este valabilă pentru sumele care nu au fost integral utilizate pentru procurarea de lemn de foc și este corelată cu prelungirea termenului de valabilitate a cardurilor emise conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 101/2023, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 425/2023.

Aceste măsuri au fost instituite în baza prevederilor legale și vizează asigurarea că cetățenii pot beneficia de fondurile alocate în mod corespunzător. Persoanele eligibile pentru aceste ajutoare includ pensionarii cu vârsta de 60 de ani sau mai mare, cu venituri sub 2.000 de lei, precum și persoanele cu handicap cu venituri similare. De asemenea, familiile care primesc alocație de susținere a familiei și persoanele sau familiile care au dreptul la ajutor social sunt și ele incluse în categoria celor care beneficiază de aceste sprijin financiar, conform romaniatv.net.