Economic

Vrei să-ţi cumperi un smartphone? Gândeşte-te bine, nu te grăbi! Anunţ oficial

Vrei să-ţi cumperi un smartphone? Pandemia de COVID-19 a afectat și piața smartphone-urilor. Specialiștii spun că se simte o scădere semnificativă față de anul 2019.

Conform unui raport Gartner, pandemia a frânt vânzările de telefoane la nivel global cu 20,2%, pierdere ce este pusă pe seama măsurilor de izolare socială impuse de autorităţi din cauza pandemiei.

Toţi producătorii importanți au înregistrat pierderi importante, însă producătorii de smartphone-uri cu Android au scăzut mult mai mult decât Apple.

Vrei să-ţi cumperi un smartphone? În acest sens, Samsung a pierdut 22,7%, iar Huawei a scăzut cu 27,3%.  Apple a scăzut cu 8,2% după ce a livrat 40,9 milioane în primul trimestru al acestui an, comparativ cu cele 44,5 milioane din T1 2019.

Chiar dacă raportul Gartner arată o scădere semnificativă, există și un producător, singurul de pe piața, care a reuşit să crească vânzările online în această perioadă. Este vorba despre Xiaomi, care a înregistrat vânzări mai mari cu 1,4% faţă de anul trecut.

Și Oppo a pierdut anul acesta. Cifrele arată, faţă de anul trecut, o scădere de  19,1%.

Cea mai importantă modificare o reprezintă apropierea Apple de Huawei la 0,5% cotă de piaţă. Huawei deţine acum 14,2%, iar Apple are 13,7% din piaţă,potrivit news.ro.