Lifestyle

Vreme caldă dar ploioasă. Prognoza meteo pentru 3 ianuarie 2021

Vreme caldă dar ploioasă. Prognoza meteo pentru 3 ianuarie 2021

Meteorologii de lam Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță și pentru ziua de azi temperaturi mai mari decât normalul perioadei și precipitații normale în mai toate zonele din țară.

Valorile termice sunt mai ridicate decât cele specifice perioadei în care ne aflăm, cu temperaturi mai ridicate în zonele din sud-estul țării.

Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80-90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada

Prognoza meteo în țară

În centrul și nordul țării, ploile își vor face simțită prezența. Ploaia se va instala de dimineață, iar în cazul acestor regiuni nu se va opri nici seara. Temperatura maximă va ajunge până la valoarea de 8 grade, iar cea minimă va fi de 4 grade Celsius.

În restul teritoriului va ploua slab, iar la munte se vor înregistra precipitații mixte. La altitudini de peste 1700 de metri vor predomina ninsorile, mai ales în masivele sudice și se vor acumula cantități însemnate de apă.

Vântul va sufla tare mai ales în prima parte a zilei, cu intensificări în sudul Banatului și trecător în celelalte regiuni ale țării.

Dimineața și noaptea, în zonele joase și de deal se va forma ceața.

Luni vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă, iar ploile vor cuprinde toate regiunile. Ziua va ploua în special în jumătatea de sud-vest a ţării, apoi şi în restul teritoriului şi local se vor cumula cantităţi de apă însemnate.

Prognoza meteo în Capitală

În București se anunță cer înnorat și ploaie în prima parte a zilei, iar pe timpul zilei și spre seară cerul va rămâne mohorât.

Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade Celsius, iar cea minimă de 6-7 grade Celsius.