Lifestyle

Vreme caldă la început de an. Prognoza meteo pentru 2 ianuarie 2021

Vreme caldă la început de an. Prognoza meteo pentru 2 ianuarie 2021

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 2 ianuarie 2021, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit, pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei va fi în general frumoasă.

În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață.

Prognoza meteo în țară

Cerul va fi noros în cea mai mare parte a zilei în vestul, centrul și nordul țării, iar local se vor înregistra precipitații, dar cantitățile de apă nu vor depăși 10 l/mp.

La munte se vor înregistra precipitații mixte. Dacă în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord va ploua, la altitudini mari va ninge sau va apărea lapovița.

Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului

În restul țării cerul va fi variabil, cu nori în jumătatea de sud-est, unde se vor înregistra și averse. Vântul își va face și el simțită prezența și va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munta sau pe litoral.

Temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, cu mult peste normalul perioadei.

Prognoza meteo în București

În Capitală vremea este în continuare frumoasă, iar cerul va fi predominant însorit. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va ajunge până la 2 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.