Lifestyle

Vremea la început de an. Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021

Vremea la început de an. Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit specialiștilor, intrăm în noul an cu valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile țării și o ține așa până spre sfârșitul lunii ianuarie. Nici precipitațiile nu ne dau prea multe bătăi de cap, având în vedere că regimul pluviometric se anunță deficitar.

Prognoza este realizată de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), care estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo pentru primele zile ale noului an

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11.01.2021 – 18.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 18.01.2021 – 25.01.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi posibil excedentare, local, în nordvestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.