Lifestyle

„Weekend de vis”: O explorare a fragilității relațiilor moderne într-un nou film de Ovidiu Georgescu, acum în cinematografe

Weekend de vis
sursa foto: arhiva companiei

O călătorie prin fragilitatea și complexitatea relațiilor de cuplu: „Weekend de vis”, noul film semnat de Ovidiu Georgescu, în premieră în cinematografele din această săptămână. Pelicula explorează o poveste plină de dramă și umor, inspirată din experiențele trăite în timpul pandemiei.

Alex și Maria, doi tineri corporatiști, planifică un copil. Dar asta nu e simplu, pentru că cei doi sunt striviți de joburi și de stresul zilnic. Preț de trei ani la rând, ei încearcă să procreeze în weekenduri ‚organizate’, care eșuează lamentabil. Disperați, angajează o mamă-surogat. Însă relația lor se deteriorează, ajung să divorțeze, iar mama purtătoare rămâne să gestioneze singură problema.

„Weekend de vis”: Un film plin de emoție și umor

Cunoscut pentru lungmetrajele de ficţiune, “3 păzește”, “Ultimul zburător” și “Dirijorul tăcerilor” și pentru filmele documentare, “Oameni de aur”, “Învingătorii” şi “Memoria clipei”, regizorul Ovidiu Georgescu declară: “Am ales să observ acest cuplu care își testează limitele în căutarea visului de a deveni părinți. În fond, dacă vrei familie și copil, dar ești angajat într-o multinațională și timpul tău nu-ți mai aparține, singura șansă e să recurgi la măsuri riscante și să te lași surprins de consecințe. Vă invit să descoperiți universul lor plin de emoții și surprize în cinematografele din toată țara, însă și în cadrul unor proiecții speciale, în prezența echipei, în București, Constanța, Timișoara și Arad. Pe pagina noastră de facebook, Weekend de vis, veți găsi toate informațiile despre film și programul complet de proiecții.”

Ioana Mărcoiu este Maria, o femeie de carieră care pare să aibă totul sub control: job-ul în ascensiune, căsnicia perfectă și chiar planificarea atentă a sarcinii și vacanțelor. Cu toate acestea, chiar și cele mai bine puse la punct planuri pot fi deturnate de surprizele imprevizibile ale vieții. Ioana Mărcoiu este actriță a teatrului Odeon și se află la a doua colaborare cu regizorul Ovidiu Georgescu, după rolul din “Dirijorul tăcerilor”.

Radu Micu este Alex, corporatist cu un job solicitant în domeniul IT, se implică din toate puterile în planurile lor de a concepe un copil. În ciuda obstacolelor și a momentelor dificile, el își propune să fie sprijinul de care Maria are nevoie și să facă tot ce îi stă în putință pentru a o vedea fericită.​​ Radu Micu este actor la Teatrul Excelsior din București, cunoscut publicului pentru rolul din serialul Netflix, “Ascensiunea imperiilor: Otomanii”.

Filmul este distribuit în cinematografele din toată țara

Filmul este realizat după un scenariu scris de Ovidiu Georgescu şi Theo Herghelegiu.

Din echipa de producţie a filmului mai fac parte: Ovidiu Gyarmath – imagine, Cristina Paula Ana Barbu – scenografie şi costume, Petru Mărgineanu – muzica, Theodora Penciu – montaj si Marian Ioan Iacoban – sunet.

Distribuit de Promissum Production, “Weekend de vis”, acum în cinematografele din toată țara.

Filmul a fost produs de Asociația Culturală Promissum cu sprijinul partenerilor IDA TV, Publicis Groupe și MMS Communication și distribuit cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și a Asociației Române de Gestiune a Operelor din Audiovizual, DACIN SARA.

Parteneri media: Evenimentul zilei, Capital, Cinefan, Aarc, Daily Magazine, Cinefilia, Zile și Nopți.

Trailer: https://youtu.be/Ld31KPzsm6o Facebook: https://www.facebook.com/Weekenddevisfilmul Contact: promissumproduction@gmail.com