Lifestyle

Zeci de bacnote contrafăcute găsite în mașina unui bărbat! Care este suma totală pe care a găsit-o autoritățile

Zeci de bacnote contrafăcute găsite în mașina unui bărbat! Care este suma totală pe care a găsit-o autoritățile

În mașina unui bărbat în vârstă de 61 de ani din comuna Dobârceni, județul Botoșani, au fost găsite zeci de bacnote de 500 de euro contrafăcute.

Pe raza municipiului Botoșani și a comunei Dobârceni, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani. Într-un comunicat transmis miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), se precizează că, în mașina unui bărbat au fost descoperite 25 de baconte de 500 de euro false.

„Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar privind infracţiunile de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune, la data de 29 decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefăneşti, au organizat un flagrant, prilej cu care în autoturismul unui bărbat 61 de ani din comuna Dobârceni au fost identificate 25 de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în luna decembrie 2020 bărbatul de 61 de ani, în urma achiziţionării unor bovine, a plătit pentru acestea cu 24 de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro”, se precizează în comunicat.

Pentru comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, potrivit DCnews.