Lifestyle

Zi de toamnă frumoasă în toață țara. Prognoza meteo pentru 6 noiembrie 2020

Zi de toamnă frumoasă în toață țara. Prognoza meteo pentru 6 noiembrie 2020

Meteorologii ne anunță că în prima parte a zilei se va semnala ceață în mai multa zone din țară, dar care se va risipi pe parcursul zilei.

Local vor fi averse sub formă de ploi slabe.

În cea mai mare parte a teritoriului cerul va fi temporar noros, în special în centrul și în jumătatea nordică a teritoriului. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar maximele vor fi cuprinde între 6 și 15 grade. Valorile minime din termometre se vor încadra în intervalul 3-5 grade Celsius.

Dimineața se vor semnala condiții de ceață în cea mai mare parte a teritoriului, dar în special în regiunile sudice. Meteorologii anunță că viziblitatea ar putea fi redusă în aceste zone.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

În Maramureș, va avea loc o răcire care va determina înregistrarea unor valori termice apropiate de cele normale climatologic, respectiv 10…12 grade, între 5 și 10 noiembrie, cu o nouă tendință de scădere la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se vor atinge 7 grade.

În Moldova, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 10…11 grade. În Dobrogea, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 15 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 12…13 grade.

În Muntenia, valorile termice se vor menţine ușor mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15 grade şi minime de 5…8 grade, mediat regional.

În Oltenia, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15…18 grade şi minime de 7…9 grade, mediat regional, apoi vremea se va răci treptat.

În Banat, valorile termice nocturne vor crește și ele la începutul primei săptămâni, de la 5 grade în prima noapte, spre 9…10 grade în intervalul 3 – 5 noiembrie, apoi vor scădea spre 4…5 grade între 8 și 12 noiembrie și chiar spre 2 grade la finalul celor două săptămâni.

În Crișana, temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare și vor crește de la 5 grade la început, până la 9 grade între 3 și 5 noiembrie, apoi vor scădea spre aproximativ 4 grade în intervalul 7-11 noiembrie și chiar spre 0…1 grad la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

În Transilvania, vremea se va răci și media regională a temperaturilor maxime, de 10…11 grade, va caracteriza o vreme normală termic între 6 și 9 noiembrie, pentru ca apoi să scadă spre 6 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni, anunță meteorologii.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală cerul va fi variabil în prima parte a zilei, când se vor semnala și condiții de ceață. Valorile din termometre nu vor depăși 14 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor coborî sub 5 grade Celsius.

 Prognoza meteo la munte

La multe meteorologii anunță scăderii semnificative de temperatură, valorile înregistrate izolat coborând sub 0 grade. Vântul va sufla puternic pe creste, local și în depresiuni.

 Prognoza meteo pe litoral

La malul mării, ANM anunță cer temporar noros în cea mai mare parte a zilei. În timpul dimineții se vor semnala condiții de ceață densă, iar maximele termice înregistrate la Constanța vor fi de 11 – 12 grade Celsius. Minimele din timpul nopții vor coborî până la 8 grade Celsius.