Lifestyle

Ziua Păcălelilor: Cele mai amuzante idei de farse pentru colegi și prieteni

un barbat il pacaleste pe prietenul sau de 1 aprilie
sursă foto dreamstime

În ziua de 1 aprilie, obiceiul farselor este unul răspândit și celebrat în mai multe țări, inclusiv în România. Cu toate acestea, este important ca farsele să fie amuzante pentru toate părțile implicate. Mai jos, vom prezenta câteva idei de farse de 1 aprilie, potrivite atât pentru prieteni, colegi sau membrii familiei.

Cu ocazia Zilei Păcălelilor, am întocmit o listă cu idei de farse amuzante, ușor de realizat, dar și de înghițit (ca toată lumea să se amuze, inclusiv păcălitul!).

Idei de farse pentru Ziua Păcălelilor

– Lipește o etichetă cu un nume greșit pe o cană de cafea sau ceai și dați-o unui coleg sau prieten.

– Pregătește o cutie de prânz pentru un coleg sau prieten, dar umple-o doar cu hârtie igienică sau alte obiecte neașteptate în loc de mâncare.

– Înlocuiește pasta de dinți din tubul cuiva cu maioneză sau altă substanță asemănătoare.

– Schimbă tonul de apel sau tonul de mesaj pentru un prieten sau coleg într-un sunet ridicol sau jenant.

– Înșiră în mod ascuns obiectele de birou ale unui coleg, astfel încât să le găsească la întoarcerea la birou în locuri neașteptate.

– Creează un anunț fals în grupul de chat al familiei sau prietenilor, cum că veți primi un cadou uriaș sau că veți pleca într-o vacanță exotică, doar pentru a vedea reacțiile lor.

– Înșiră în jurul biroului unei persoane jucării de cauciuc, astfel încât să aibă parte de o surpriză când ajunge la birou dimineața.

– Schimbă toate tastaturile de la calculatoarele colegilor tăi cu altele care sunt tastate în alte limbi decât engleza (cum ar fi limba chineză sau arabă).

– Așază o mulțime de baloane pe biroul cuiva, astfel încât când încearcă să ia o pauză și să se așeze, se va găsi cu un scaun plin de baloane.

– Dă-i cuiva un „telefon fals” pe care îl pot folosi să sune la un număr, dar care de fapt nu funcționează.

– Pregătește o prăjitură care pare delicioasă, dar care este într-adevăr foarte picantă și servește-o cuiva care așteaptă ceva dulce.

– Schimbă semnăturile de e-mail ale colegilor tăi cu altele hazlii, precum „Regele Farsei” sau „Maestrul Nebuniei”.

– Pune o porție mare de hârtie igienică într-o pungă, lipește un bilet care să spună „Ghinion!”, apoi pune-o sub biroul cuiva.

– Trimite un e-mail tuturor colegilor tăi, pretinzând că managerul a anunțat că biroul se va muta într-o locație nouă și îndepărtată.

– Schimbă butoanele de pe tastatura cuiva, astfel încât atunci când apasă „A”, apare „S”, iar când apasă „S”, apare „D” și tot așa.

– Închide toate geamurile deschise de pe computerul cuiva și schimbă tapetul de fundal cu o imagine amuzantă sau enervantă.

Istoria zilei de 1 aprilie: Ziua Păcălelilor

Istoria zilei de 1 aprilie este destul de neclară și există mai multe teorii și legende care încearcă să explice originea acestei zile.

Una dintre legende spune că tradiția păcălelilor de 1 aprilie își are originea în Franța secolului al XVI-lea, când regele Carol al IX-lea a decis să schimbe data Anului Nou din 1 aprilie în 1 ianuarie, așa cum era practicat deja în alte țări. Această schimbare a dat naștere unor confuzii și disfuncționalități în ceea ce privește sărbătorirea Anului Nou, iar unii oameni au continuat să celebreze Anul Nou pe 1 aprilie, lăsându-se păcăliți de alții care le ofereau felicitări și cadouri false. Aceștia au primit numele de ”Nebuni de aprilie”, scrie Playtech.

O altă teorie mai spune că 1 aprilie ar fi o sărbătoare precreștină, legată de echinocțiul de primăvară și de schimbarea anotimpului. În această zi, oamenii ar fi obișnuit să-și facă glume și să-și schimbe rolurile sociale, astfel încât să râdă de ierarhiile și convențiile sociale existente.