Economic

1.000 de euro pe langa salariu! Anunt urias pentru angajatii unei companii

1.000 de euro pe langa salariu! Anunt urias pentru angajatii unei companii care este prezenta si in Romania. Bonusul va fi oferit pentru a “a saluta angajamentul lor excepţional”.

Auchan a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că fiecare dintre cei peste 65.000 de angajaţi din Franţa va primi câte un bonus de 1.000 de euro, pentru „a saluta angajamentul lor excepţional în criza medicală”.

Retailerul francez transmite că „angajamentul fără cusur” al angajaţilor „a făcut posibilă menţinerea tuturor magazinelor, unităţilor şi serviciilor de livrare deschise”. Bonusul de 1.000 de euro va fi primit de către toţi angajaţii din magazine, depozite, dar şi de angajaţii care se ocupă de transport, livrare la domiciliu şi comerţ online.

1.000 de euro pe langa salariu! Mesajul transmis de statul francez companiilor

Decizia Auchan a fost luată la sugestia ministrului francez al Economiei, dar respectă şi o măsură intrată în vigoare după protestele masive ale “vestelor galbene” din această ţară. Măsura prevede că marile companii trebuie să împartă profiturile record cu angajaţii săi, scrie adevarul.ro.

Termenul pentru plata acestor bonusuri către angajaţi este 30 iunie

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, a transmis, vineri, companiilor că termenul pentru plata acestor bonusuri către angajaţi este 30 iunie. Pe bonusuri nu se aplică taxe sau impozite dacă este vorba de sume de până la 1.000 de euro.

Companiile ai căror angajaţi lucrează în continuare în această perioadă au fost atenţionate de către statul francez să plătească astfel de bonusuri.