Actual Showbiz

20 mai, un an de la moartea lui Ion Dichiseanu. Fiica sa, Ioana, i-a pregătit un omagiu

20 mai, un an de la moartea lui Ion Dichiseanu. Fiica sa, Ioana, i-a pregătit un omagiu
Arhivă

A luptat cu îndârjire să cinstească memoria celui care a fost marele Ion Dichiseanu. La un an de la moartea actorului, fiica lui, Ioana, a reușit să-și îndeplinească un mare vis, în numele celui care a crescut-o și i-a vegheat permanent pașii.

Durerea pierderii unui părinte nu trece niciodată, înveți să trăiești cu ea și se mai estompează. În amintirea marelui actor Ion Dichiseanu, Ioana a pus bazele unui festival care va purta numele tatălui său.

Festivalul de Teatru, Film și Muzică Ion Dichiseanu se va desfășura la Adjud, locul natal al actorului. Va începe pe 20 mai, chiar în ziua în care se împlinește un an de la trecerea în neființă a lui Ion Dichiseanu, și se va încheia pe 22 mai.

„Mai există oameni care susţin arta. La Adjud, în perioada 20 mai – 22 mai 2022 va avea loc Festivalul Ion Dichiseanu. Vor fi trei zile frumoase alcătuite din teatru, film, muzică şi … dragoste de viaţă! Iar acest eveniment nu putea să aibă loc făra primăria Adjudului, primarul Nechifor Florin şi Andrei Giurgia”, a mărturisit Ioana Dichiseanu pe o pagină de socializare.

𝘝𝘪𝘯𝘦𝘳𝘪, 20 𝘮𝘢𝘪

𝟭𝟳:𝟬𝟬 – Deschiderea oficială a festivalului

𝟭𝟳:𝟯𝟬 – Vernisajul expoziției Ion Dichiseanu –”Un rol i-o viață de om”

𝟭𝟴:𝟬𝟬 – Proiecția filmului ”Ultima frontieră a morții”

𝟮𝟬:𝟬𝟬 – Spectacol de teatru ”Amadeus” (regia Toma Enache), cu Claudiu Bleonț

𝑆𝑎̂𝑚𝑏𝑎̆𝑡𝑎̆, 21 𝑚𝑎𝑖

𝟭𝟲:𝟬𝟬 – Lansare CD muzical – Ion Dichiseanu – ”Amintește-ți clipa” și lansarea cărții ”Adevărul, mai frumos decât legenda„ (ed. Polirom) de Ion Dichiseanu

𝟭𝟲:𝟯𝟬 – Întâlnire de suflet cu mari actori care vor povesti despre experiența lor artistică și de viață alături de Ion Dichiseanu

𝟭𝟳:𝟯𝟬 – Proiecția filmului ”Dincolo de barieră” (regia Francisc Munteanu)

𝟮𝟬:𝟬𝟬 – Spectacol de teatru ”Aici nu-i de joacă” (regia Catrinel Dumitrescu), cu Victoria Cociaș și Catrinel Dumitrescu

𝐷𝑢𝑚𝑖𝑛𝑖𝑐𝑎̆, 22 𝑚𝑎𝑖

𝟭𝟲:𝟬𝟬 – Proiecția filmului ”Al treilea salt mortal” (regia Alecu Croitoru)

𝟭𝟴:𝟯𝟬 – Spectacol de teatru ”Anatomia unui clișeu” (regia Chris Simion Mercurian) cu Crina Matei, Ana Maria Ivan și Nicolae Dumitru

𝟮𝟬:𝟯𝟬 – Închiderea festivalului – Spectacol muzical ”Amintește-ți clipa” In Memoriam Ion Dichiseanu cu: Gabriel Dorobanți, Paul Surugiu Fuego, Simona Florescu și Ioana Dichiseanu.

Ioana Dichiseanu are de gând să scrie o carte pentru tatăl său

Ioana Dichiseanu spunea, nu cu mult timp în urmă, că actorul și-ar fi dorit să scrie o carte. Având în vedere relația extrem de apropiată dintre tată și fiică, Ioana vrea să-i îndeplinească visul și va scrie ea o carte pentru marele actor.

„Aici mă va ajuta Adi (n. jurnalistul Adrian Artene, soțul ei), din două motive: este un maestru al condeiului, dar şi serile petrecute „la poveşti”, în compania tatei, fac din el un soi de confident al său. În acest fel, atât eu cât şi Adi, ştim exact ceea ce i-ar fi plăcut tatei să povestească sau ce ar fi dorit sa păstreze pentru el, pentru că era de o decenţă nemaiîntâlnită. Ceea ce ştiu sigur este ca îmi doresc sa evidenţiez latura sa umană, dar în acelaşi timp forţa sa interioară, neomenească”, a declarat Ioana Dichiseanu.