Economic

2021, anul reformelor. Florin Cîțu: Eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru

premierul Florin Cîțu

2021, anul reformelor. Guvernul va adopta, cel mai probabil, proiectul bugetului în prima şedinţă de săptămâna viitoare, estimează premierul Florin Cîţu, care anunţă şi schimbări pentru sectorul bugetar şi pentru companiile de stat. Acesta a subliniat că 2021 trebuie să fie anul reformelor.

Florin Cîțu: Eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru: subvențiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare în sectorul public, anul acesta trebuie să fie legate de reforme.

Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reforme care vin. Vom forța aceste reforme, dacă nu prin limitele din buget, dar este anul reformelor, 2021. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii.

Miniştrii trebuie să vină cu un plan de reducere de cheltuieli pentru acest buget

În sectorul public se duc foarte mulți bani. Numai pe cheltuieli de personal sunt aproape 110 miliarde, de exemplu, anul trecut. Să vedem dacă există și o performanță de partea cealaltă.

Dacă nu există, cum introducem această performanță? Miniştrii trebuie să vină cu un plan de reducere de cheltuieli pentru acest buget. Dacă nu vin, vor fi reduse limitele și vom forța această reformă prin buget, a spus Florin Cîțu, potrivit RRA.