Actual

Florin Cîţu cere PNL să nu mai facă în luna mai 2024 rotativa premierilor. „Marcel Ciolacu nu trebuie să fie premier”

Florin Cîţu cere PNL să nu mai facă în luna mai 2024 rotativa premierilor. „Marcel Ciolacu nu trebuie să fie premier”

Declaraţia lui Marcel Ciolacu potrivit căreia „PNL-iştilor le curge prin vene sânge pesedist” l-a enervat pe fostul premier Florin Cîţu. La rândul său, acesta a scris pe contul său de socializare un mesaj care era urmat şi de un sfat: „Dă mai departe dacă nu ai sângele contaminat de psd-ism!”

Florin Cîţu cere PNL să nu mai facă în luna mai 2024 rotativa premierilor. „Marcel Ciolacu nu trebuie să fie premier”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, de la primul anunț de intenție al ministrului muncii, Marius Budăi, de a mări pensiile, care ar fi fost contestat inclusiv în interiorul partidului, „între timp, şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge pesedist”. El a mai spus că discuțiile pe acest subiect, precum și pe mărirea salariului minim, „nu se fac printr-un talcioc, prin presă, nu se fac când ne convine sau când vrem să ocupăm spaţiul public”

La aceste declaraţii, fostul premier Florin Cîţu a declarat că Marcel Ciolacu nu trebuie să fie premier şi îl compară cu Liviu Dragnea.

„Marcel Ciolacu nu trebuie să fie premier. Este mai rău pentru economie, pentru români, decât a fost Dragnea. Am să le cer colegilor mei să nu mai facem rotativă anul viitor. Marcel Ciolacu, sângele meu nu este contaminat cu socialism/psd-ism!”, a mai declarat Cîţu.

El consideră că PSD a distrus economia în doar câteva luni după ce a plecat de la conducerea PNL. Subminarea economiei naționale, asta a făcut PSD, se pedepsește conform legilor din România.

Florin Cîţu: Cum a distrus/subminat PSD România în câteva luni

taxe mai multe și mai mari– Nu există mizerie mai mare. Să bagi mâna în buzunarul oamenilor , așa cum face PSD cu aceste taxe, când țara trece printr-o criză

inflație galopantă, 16%, de aproape 4 ori mai mare decât rata inflației în perioda guvernării liberale. – După ce veniturile românilor au fost tăiate de taxele PSD-iste, Marcel Cicolacu a mai crescut și taxa sărăcirii, inflația, la cel mai mare nivel din ultimii 19 ani. Și inflația mai crește, poate trece de 20%, tot din cauza populismelor socialiștilor.

30 de miliarde lei din buget doar pe dobânzi într-un singur an. MF -PSD se împrumută la cele mai mari dobânzi în ultimii 13 ani. A transferat în profiturile băncilor, într-un singur an, cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani. Mai mare decât tot bugetul ministerului transporturilor. De aceea nu sunt bani pentru spitale și infrastructură. PSD plătește bani pe dobânzi. Aceste sume trebuie imediat investigate pentru că PSD a mai adăugat în august 3 miliarde la împrumuturile din 2022 deși dobânzile erau peste 9%. Prin comparație, încrederea era așa de mare în guvernarea liberală încât ne împrumutam la dobânzi negative, dădeam înapoi mai puțini bani decât împrumutăm

150 de miliarde de lei- cea mai mare sumă împrumutată de statul român prin MF-PSD ÎNTR-UN SINGUR AN, 2022, la dobânzi astronomice. Subminarea economiei naționale este clară pentru oricine ar vrea să investigheze. Nu crești sumele împrumutate când dobaznile cresc. Cine face asta, o face premeditat.

Marcel Ciolacu și PSD au crescut ROBOR de la 2.4% la 8.21%. Ratele românilor la bancă s-au dublat sau chiar triplat în multe cazuri.

– În octombrie 2021 am lăsat un deficit bugetar de 4% din PIB. În DOAR 2 luni PSD a adăugat aproape 3% din PIB la deficit. Acest dezmăț al PSD pe bani publici este singură explicație pentru creșterea inflației, a dobânzilor și sărăcirea românilor.

– sectorul privat este îngenunchiat. Obiectivul PSD este întoarcerea la o economie socialistă.

Așa cum am arătat în 2 ani de guvernare liberală, DOAR soluțiile liberale, de dreapta, vor aduce bunăstare pentru toți românii.

Marcel Ciolacu cere DNA să anchetaze achizițiile guvernamentale din timpul pandemiei de coronavirus

Cu o zi înainte, la Craiova, Marcel Ciolacu trimitea procurorii DNA la PNL, spunând că trebuie anchetate achizițiile guvernamentale din timpul pandemiei de coronavirus.

Liderul PSD îi arăta direct pe foștii miniștri ai Finanțelor din PNL, Florin Cîțu și Dan Vâlceanu pe care i-a acuzat că au împrumutat bani la dobânzi foarte mari. Mai grav este, spunea Ciolacu, că sumele respective nu se regăsesc în investiții, ci în buzunarele unor șmecheri.