Lifestyle

2023 a început cu lacrimi. Celebrul actor Mitică Popescu a încetat din viață

2023 a început cu lacrimi. Celebrul actor Mitică Popescu a încetat din viață

Potrivit informațiilor oferite în exclusivitate de retetesivedete.ro, cu puțin timp în urmă, a încetat din viață unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România, Mitică Popescu.

Vedeta s-a stins pe patul de spital, fiind internat pe secția de reanimare a Spitalului Elias, unde era internat de mai multe săptămâni. El a ajuns înainte la Spitalul Floreasca, pe data de 18 decembrie 2022, dar a ținut ca medicii să păstreze discreția cât mai mult cu putință asupra stării sale de sănătate.

„Și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este stabil, cooperant și conștient”, a declarat atunci, pentru Gândul, medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

A înghețat de frig în casă

Pe data de 2 decembrie, Mitică Popescu a împlinit 86 de ani. Cu puțin timp în urmă, actorul a vorbit într-un interviu despre problemele cu facturile pe care le are. El a mărturisit că, de frică să nu plătească sume fabuloase, prefera să mai pună o haină în plus decât să dea drumul la soba de teracotă, pe gaze. “Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă, pe gaze.

Deocamdată, nu știu cât o să plătesc, aștept factura. Ca să mă mai încălzesc, mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a mărturisit celebrul actor.

La gala premiilor UNITER 2009, Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate. În decembrie 2002, el a fost decorat și cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Românii vor rămâne cu amintirea lui de pe micul ecran, din cadrul longevivei emisiuni de la TVR „De-ale lui Mitică”.

Și-a pierdut soția cu 24 de ani în urmă

Cu 24 de ani în urmă, Mitică Popescu a pierdut cel mai important om din viață. Soția sa, remarcabila actriță Leopoldina Bălănuță a plecat dintre noi, iar de atunci, artistul nu a vrut să se mai recăsătorească, dedicându-se în totalitate muncii.

În octombrie 1998, cei doi au urmărit un medic de fotbal, apoi Leopoldina i-a cerut soțului ceva de mâncare. După ce și-a aprins o țigară, a început să aibă  dureri cumplite de stomac. A fost imediat dusă la spital și operată. Din păcate, pe 15 octombrie a plecat într-o lume mai bună.

Ultimele flori

Sicriul a fost depus pe scena Teatrului Mic, iar în drum spre cimitir, o florărească a aruncat peste trupul actriței o mare de trandafiri. Au fost ultimele flori primite de la publicul care a adorat-o. Înainte ca sicriul să fie închis, Mitică Popescu i-a îndeplinit ultima dorință. I-a pus în sicriu ochelarii și verigheta.