Actual International

Cel mai mare producător mondial de containere de gaz natural lichefiat a anunțat că suspendă contractele din Rusia

Cel mai mare producător mondial de containere de gaz natural lichefiat a anunțat că suspendă contractele din Rusia
eurotainer.com

Cel mai mare producător mondial de containere pentru transportul de gaz natural lichefiat (GNL) și-a suspendat și el, la rândul lui, toate contractele în Rusia din cauza sancțiunilor impuse Moscovei. Anunțul a fost lansat acum, la începutul anului 2023.

Cel mai mare producător mondial de containere de gaz natural lichefiat a anunțat că suspendă contractele din Rusia

Compania franceză de inginerie care produce containere pentru transportul de gaz natural lichefiat (GNL) a anunțat luni, 2 ianuarie 2023, suspendarea activității în Rusia. Gaztransport & Technigaz (GTT), este principalul specialist mondial în acest domeniu.

După cum se precizează pe site-ul GTT, compania a încetat, de asemenea, colaborarea cu compania rusă de construcții navale Zvezda, în cadrul unui contract pentru construcția a 15 gaziere spărgătoare de gheață.

Decizia lor a fost luată din cauza restricțiilor prevăzute de al optulea și al nouălea pachet de sancțiuni UE impuse Moscovei, se arată în comunicat.

Din 8 ianuarie 2023, contractul cu Zvezda va fi suspendat. Intervenția GTT pe cele două cele mai moderne nave de transport LNG se va limita la asigurarea siguranței proiectului și a integrității tehnologice, în conformitate cu sancțiunile internaționale în vigoare”, se arată într-un mesaj pe site-ul companiei, menționat de kommersant.ru.

GTT este lider mondial în producția de sisteme de containere cu membrană care sunt utilizate pentru transportul și depozitarea gazelor naturale lichefiate. Containerele produse de companie sunt necesare pentru depozitarea în siguranță a combustibilului în volume mari la temperaturi de până la -163 C.

În martie 2022, Financial Times a relatat că proiectele de gaze ale Rusiei în Arctica ar putea fi în pericol din cauza deciziei producătorilor străini de containere de gaze de a întrerupe cooperarea cu companiile rusești, pe fondul sancțiunilor. Potrivit publicației, plecarea GTT ar afecta probabil cel mai mult proiectele din Arctica.

Proiectele rusești din Arctica includ în prezent Yamal LNG din nord-vestul Siberiei, care a reprezentat 5 la sută din exporturile globale de GNL în 2020. Arctic LNG-2 are o valoare de aproximativ 23 de miliarde de dolari – exporturile de materie primă în cadrul acestui proiect urmează să înceapă în 2023 – împreună cu Sakhalin-2.