Actual International

550 de pasageri au fost evacuați după ce un feribot din Staten Island, aflat în portul New York, a luat foc. Ultimele informații

550 de pasageri au fost evacuați după ce un feribot din Staten Island, aflat în portul New York, a luat foc. Ultimele informații
Facebook/StatenIslandFerry

Un incendiu a izbucnit în sala motoarelor feribotului din Staten Island, ceea ce a dus la evacuarea a aproape 550 de pasageri pe remorchere.

550 de pasageri au fost evacuați după ce un feribot din Staten Island, aflat în portul New York, a luat foc. Ultimele informații

Peste 550 de pasageri au fost evacuați de pe feribotul care a plecat din Staten Island joi, 22 decembrie 2022, seara, după ce a izbucnit un incendiu în interiorul navei. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 17:18, iar acesta, din primele informații, se apre că ar fi izbucnit în sala motoarelor.

Feribotul Sandy Ground își parcurgea traseul normal din Manhattan spre Staten Island, în apropiere de Statuia Libertății, când a fost localizat incendiul. Potrivit Departamentului de Pompieri din New York (FDNY), feribotul se afla în portul New York când s-a blocat.

Informații actualizate au apărut pe rețelele de socializare în dimineața de vineri, 23 decembrie 2022.

Ulterior, a fost dus înapoi la terminalul St. George din Staten Island, unde nava a fost ancorată în siguranță lângă Bayonne. Nu există rapoarte privind potențialii răniți.

În imaginile video încărcate pe rețelele de socializare se vede cum cei 558 de pasageri coboară ordonat de pe feribot, asistați de membri ai NY Waterway. Aceștia au fost îmbarcați pe feribotul Franklin Delano Roosevelt, care i-a dus la țărm.

Feribotul a plecat din Staten Island, un cartier al orașului New York. Situat în partea de sud-vest a orașului, cartierul este separat de New Jersey prin Arthur Kill și Kill Van Kull și de restul New York-ului prin golful New York. Cu o populație de 495.747 de locuitori la recensământul din 2020, Staten Island este cel mai puțin populat din toate orașele americane.

Traficul auto poate ajunge în cartier dinspre Brooklyn prin podul Verrazzano-Narrows și din New Jersey prin Outerbridge Crossing, Goethals Bridge și Bayonne Bridge.

Staten Island are linii de autobuz ale Autorității Metropolitane de Transport (MTA) și o linie de transport rapid MTA, Staten Island Railway, care circulă de la terminalul de feribot de la St. George până la Tottenville. Staten Island este singurul cartier care nu este conectat la rețeaua de metrou din New York.

Feribotul gratuit Staten Island Ferry leagă cartierul de Manhattan prin portul New York. Acesta oferă priveliști ale Statuii Libertății, Ellis Island și Lower Manhattan. Se presupune că o mare parte din oamenii aflați pe feribot erau excursioniști care doreau să filmeze și să fotografieze statuia Libertății, chiar în apropierea ei, fiind pe apă, în feribot.