Economic

800.000 de angajaţi vor avea nevoie de ajutoare în această perioadă

Oamenii de afaceri estimează că 800.000 de angajaţi vor avea nevoie de ajutoare în această perioadă

PSD crede că  măsurile adoptate până în prezent nu sunt suficiente. In urma discuțiilor cu mediul de afaceri se presupune că foarte multe companii vor avea nevoie de sprijin. Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, consideră că este nevoie şi de suspendarea plăţii ratelor şi de plafonarea preţurilor la alimente şi medicamente.

”Oamenii de afaceri estimează că 800.000 de angajaţi vor avea nevoie de ajutoare în această perioadă; spun că deja în turism, hoteluri, restaurante, organizarea de evenimente nimic nu mai funcţionează, aşa că, fără ajutorul statului, riscă să-şi piardă pe termen lung inclusiv angajaţii. Aşteaptă acum clarificări după măsurile economice anunţate de guvern

Poate măsura asta cu şomajul tehnic, dacă ies normele cum trebuie, e o măsură care să ajute, dar avem, însă, întrebări legate de ce se întâmplă dacă, după perioada de şomaj tehnic, unitatea nu-l poate reintegra timp de şase luni, aşa cum cer normele, care sunt penalităţile? Sau îl plăteşte statul o lună sau două luni, când e perioada de urgenţă, şi pe urmă noi suntem obligaţi să ne integrăm şase luni? Mai aşteptăm nişte clarificări” – a spus la RRA preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ilie.