Lifestyle

9000 de lei ca să bei o cafea cu Emil Boc, 5000 de lei să iei cina cu celebrul antrenor Dan Petrescu

9000 de lei ca să bei o cafea cu Emil Boc, 5000 de lei să iei cina cu celebrul antrenor Dan Petrescu

Sfântul Nicolae le-a adus o mare bucurie celor de la casa de tip familial „Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca. S-au strâns bani pentru a-i ajuta pe cei găzduiți de acest așezământ non-guvernamental din Cluj.

De Sfântul Nicolae a avut loc o licitație inedită la Cluj, la un eveniment caritabil în care s-au strâns bani care au fost donați casei de tip familial „Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca. Un bărbat a licitat pentru o discuție de doar un sfert de oră la o cafea, cu primarul Clujului, Emil Boc și a câștigat pentru suma de 9000 de lei. Interesant este faptul că invitația de a sta de vorbă cu Emil Boc a pornit de la doar… 500 de lei.

Asociația „Căsuța Bucuriei” oferă ajutor pentru copii și tineri

O altă licitație la fel de ieșită din comun a fost și o cină cu antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu. Aceasta a fost vândută cu suma de 5.000 de lei. Asociația „Căsuța Bucuriei” este o instituție non-guvernamentala din Cluj înființată în anul 2015. Aceasta găzduiește copii și tineri din sistemul de protecție până la terminarea studiilor. Ulterior, aceștia sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă.

Ce lucruri ciudate s-au mai vândut la licitații

În anul 2009 în SUA s-a vândut la o licitație o șuviță de păr care a aparținut lui Elvis Presley pentru suma de 18.000 de euro. A fost depășit prețul așteptat, cuprins 7.800 și 11.700 de euro, potrivit Reuters. Deși nimeni nu a spus asta cu certitudine, se pare că șuvițele lui Elvis s-au păstrat din perioada în care s-a tuns pentru a se înrola în 1958 în armata americană.

Părul a fost păstrat de unul dintre stiliștii vedetei, Homer Gilleland, potrivit Hansons Auctioneers, casa de licitații care a supravegheat vânzarea. Stilistul l-a cunoscut pe Elvis în perioada anilor 1950, fiind un cunoscut al familiei cântărețului, întrucât a tuns-o și pe mama sa, Gladys Presley, la magazinul Goldsmith’s din Memphis.

„Într-o perioadă în care bărbații nu-și vopseau părul, el a folosit gel, fixativ, culoare – orice era nevoie – pentru a-și obține look-ul rockabilly. Fetele au leșinat și, datorită lui Elvis, la Hollywood s-a deschis un salon de coafură pentru bărbați, lucru nemaiîntâlnit pe atunci. A fost un deschizător de drumuri în mai multe feluri,” a declarat Homer Gilleland.

Dintele lui John Lennon, vândut pentru suma de 19.500 de lire sterline

O altă licitație ciudată a fost cea a dintelui lui John Lennon, care a fost vândut pentru suma de 19.500 de lire sterline unui dentist canadian în 2011. Dintele i-a fost oferit de starul Beatles fostei sale menajere Dot Jarlett. Aceasta l-a dăruit fiicei sale, care era un fan înrăit, a menționat în acel moment The Independent. Jurnaliștii susțin că dintele a fost înstrăinat cu o declarație sub jurământ a lui Jarlett pentru a dovedi că acesta a fost într-adevăr al lui John Lennon.