Info Actual > Social > A fost depistat primul focar de COVID în valul patru al pandemiei. Opt copii au devenit victime
Social

A fost depistat primul focar de COVID în valul patru al pandemiei. Opt copii au devenit victime

A fost depistat primul focar de COVID în valul patru al pandemiei. Opt copii au devenit victime

În oraşul Buzău a fost depistat un prim focar de COVID. Infectarea a fost confirmată deja la opt copii şi cinci adulţi, care se ocupă de îngrijirea lor. 

La Centrul de primire în regim de urgență și evaluare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Buzău este primul focar de coronavirus confirmat în orașul Buzău, în valul patru al pandemiei.

Primul focar de coronavirus confirmat în orașul Buzău

„Vineri, un instructor a fost declarat pozitiv la SARS-CoV-2 după un test PCR. Ulterior, în urma testării cu teste antigen, sâmbătă și duminică alți patru angajați ai centrului au primit rezultat pozitiv, la fel și opt copii beneficiari din cei 15 asistați. Toți copiii au fost cu simptome ușoare, fie sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Cei cinci angajați ai DGASPC de asemenea au simptome ușoare și sunt izolați la domiciliu. Centrul are 18 angajați, dintre care 14 sunt vaccinați cu schemă completă. Direcția de Sănătate Publică a dispus să nu se mai facă internări în centru în următoarele 14 zile, precum și interzicerea vizitelor”, a declarat, Vali Marinescu, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Buzău.

Și comuna Bălăceanu are instituite restricții din cauza depășirii a trei cazuri la mia de locuitori, tot în acest val patru al pandemiei.