Actual

Raed Arafat, vaccinat și purtător de mască, a fost lovit de ultimul val de Covid

Raed Arafat, vaccinat și purtător de mască, a fost lovit de ultimul val de Covid

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, omul de care este leagată gestionarea pandemiei, a anunțat că s-a infectat cu Covid.

Raed Arafat a anunțat aseară târziu că are COVID-19. Un text de câteva rânduri a fost postat pe pagina de Facebook. Simptomele sunt ușoare, a precizat medicul.

„Dupa un test rapid administrat de mine acasa, in aceasta seara, am iesit Covid pozitiv. Acesta dupa ce dimineata testul a fost negativ, eu purtand masca FFP2 tot timpul in cursul zilei de azi.

Simptomele pe care le am la acest moment sunt usoare. Voi continua sa lucrez de la domiciliu in urmatoarele zile!”, a scris Raed Arafat.

După cum am fost informați de statisticile zilnice, numărul cazurilor de Covid în România a scăzut. Însă în China și alte câteva țări pare că un alt val al virusului lovește.

Conform ultimelor reglementări de la Omicron, Raed Arafat, vaccinat fiind cu doze complete, va sta la izolare timp de 5 zile. Mai ales că spune că are simptome ușoare.

Situația îmbolnăvirilor de Covid, raportată ieri

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 104 mai mult față de ziua anterioară. 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702, cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu 8 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.