Diverse

A fost descoperit pe șosea. Un băiețel în vârstă de 4 ani din Olanda a ieșit cu mașina mamei la o plimbare în oraș

băiețel

Întâmplarea cu totul neobișnuită a avut loc pe străzile din Utrecht, Olanda, atunci când un băiețel de patru ani a decis să fure cheile de la mașina familiei. Copilul a mers la o plimbare în oraș, iar din fericire, în afară de tamponarea a două mașini parcate, a scăpat nevătămat.

Un băiețel în vârstă de 4 ani din Olanda a ieșit cu mașina mamei la o plimbare în oraș

Potrivit informațiilor oferite de poliția orașului, copilul s-a trezit sâmbătă când tatăl său a plecat la muncă şi i-a luat mamei sale cheile de la maşină „pentru a face o plimbare”. Blocat de două autoturisme parcate, pe care le-a lovit ușor, băiețelul s-a dat jos din mașină și a luat-o la pas pe străzile orașului, în pijamale și fără încălțăminte. Trecătorii au fost cei care au anunțat poliția, după ce au fost martorii situației neobișnuite.

După ce poliţiştii au fost chemaţi să-l ia, a venit un raport al unui vehicul abandonat în apropiere, care părea să fi lovit două maşini parcate.

„Maşina era înregistrată pe numele mamei băiatului, iar ofiţerii au sunat-o. Când i-au înmânat telefonul tânărului, poliţiştii au spus că a mimat conducerea şi a făcut gesturi de întoarcere a volanului”.

„Ne-am dat seama apoi că copilul ar fi fost şoferul”, au scris polițiștii pe Instagram.

După ce l-au luat la secție, copilul a primit ciocolată caldă și un ursuleț de pluș, în așteptarea mamei sale. Împreună, au mers la locul accidentului, unde a fost întrebat dacă poate arăta cum funcţionează maşina.

Descurcăreț de fel, după cum afirmă și mama sa, băiețelul a deschis maşina cu cheia, a pus-o în contact şi şi-a pus piciorele pe pedalele de ambreiaj şi de acceleraţie.

Ofiţerii i-au îndemnat pe părinţi să-şi ascundă cheile maşinii în viitor:

„Noul Max Verstappen găsit în (suburbia Utrecht din) Overvecht”, a scris poliţia în postare. „Din fericire, aventura acestui mini şofer s-a încheiat fără probleme”.