Actual

Ce s-a întâmplat pe aeroport când polițiștii l-au ridicat pe Piedone. Declarația primarului despre dosarul DNA

Ce s-a întâmplat pe aeroport când polițiștii l-au ridicat pe Piedone. Declarația primarului despre dosarul DNA

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a povestit presei, la ieșirea din sediul DNA, ce i s-a întmplat vineri dimineață, când era îmbarcat în avion împreună cu soția.

El a relatat cum a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni și a afirmat că nu avea de gând să fugă din țară, pentru că o putea face de 1000 de ori până acum. Nu a primit niciun fel de citație, fiindcă s-ar fi prezentat la DNA, cum a făcut mereu când a fost chemat.

Ce s-a întâmplat pe aeroport când polițiștii l-au ridicat pe Piedone

„S-a anunțat avertizare cu bombă când eram urcat deja în avion. Soția mi-a spus: <Tată, au început să înconjoare avionul cu mitraliere>. M-am uitat pe geam…. tot serviciul antitero”, spus primarul Cristian Popescu Piedone, care urma să petreacă weekendul de 1 Mai cu soția în Italia. Urma ca pe 3 mai să primească sentința în dosarul Colectiv

„Am urcat în avion, avionul a stat 10-15 minute după care ei au golit tot avionul că este o alertă cu bombă. Am făcut un control la controlul de rutină și am așteptat să fim din nou urcați în autobuz. Un polițist m-a întrebat dacă mă numesc Popescu și am uitat ceva la Poarta 6. Noi intrasem pe la Poarta 15, prima. A dat un telefon, mi-a spus apoi că e vorba de alt domn Popescu.  Înainte să mă urc în autobuz, a venit un polițist și m-a întrebat dacă vreau să-l urmez. Am ajuns la sediul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni și mi s-a adus la cunoștință că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021. M-am urcat în mașină și am venit la sediul DNA. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, cauza dosarului”, a spus Piedone, care a adăugat că nu a dat astăzi nicio declarație.

„La sediul DNA mi-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect”, a spus Piedone, care a adăugat că Daniel Florea a fost denunțătorul în acest dosar.

Procurorii DNA nu l-au pus pe primarul Setorului 5 nici sub control judiciar, nici nu au cerut nicio măsură preventivă, după tot acest tam-tam cu săltatul lui din avion.

Cotractele de salubrizare din Sectorul 5, la baza dosarului DNA

Conform Hotnews, contractele cu firmele de salubrizare care operează în Sectorul 5 au fost încheiate de fostul primar PDS, Daniel Florea și de fostul Consiliu Local. Sursa citată a publicat date despre contracte și a precizat că firma care a încheiat contract cu Primăria Sectorului 5 în martie 2020 lucrează și acum.

Piedone a câștigat alegerile în toamna lui 2021. Daniel Florea l-a acuzat că a dat vechiul contract, încheiat de el, firmei de salubrizare REBU, cu un preț mai mare cu 25%. Poate de aceea a făcut următoarea declarație la ieșirea de la DNA:

„Denunțătorul este dl fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur în acest dosar. S-a deranjat foarte tare când am scos foarte multe nereguli din Sectorul 5”, a spus actualul primar Cristian Popescu Piedone.

Contractele încheiate de fostul edil Florea, acum parlamentar și membru în comisia juridică, sunt indicate de Hotnews.

*Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 5 nr.213/26.09.2019 s-a aprobat caietul de sarcini şi Contractul cadru având ca obiect prestarea activităţilor de salubrizare din sectorul 5.

*Conform hotărârii, s-a încheiat Contractul cadru nr.11718/02.10.2019 între Consiliul local sector 5 în calitate de delegatar şi SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA, compania primăriei, în calitate de delegat, pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 01.10.2019, având ca obiect „prestarea activităților de salubrizare menajeră, stradală și deszăpezire din cadrul serviciului de salubritate sector 5″.

*Anul următor însă, Consiliul Local al sectorului 5, prin HCL sector 5 nr.8/23.01.2020, a dispus delegarea serviciului public de salubrizare, începând cu data de 01.03.2020, către o altă societate, respectiv SC Salubrizare Fapte 5 SA (societate cu acționar majoritar Consiliului Local sector 5, înfiinţată la data de 20.12.2019). Societatea prestează serviciul și în prezent.