Lifestyle

A înotat până la mal fără o mână și un picior. Înfiorătoarea poveste a austriecei sfâșiată de rechinul din Marea Roșie

A înotat până la mal fără o mână și un picior. Înfiorătoarea poveste a austriecei sfâșiată de rechinul din Marea Roșie

Zeci și sute de turiști din România și din întreaga lume, muncesc tot anul împrejur, pentru o vacanță la Mare. Bucuria lor din suflet este de nedescris, mai ales că mulți merg la Marea Roșie inclusiv pentru scufundări acvatice. Doar că imaginația nu influențează prezentul, care poate fi deosebit de dur și imprevizibil, ca în acest caz.

A înotat până la mal fără o mână și un picior. Înfiorătoarea poveste a austriecei sfâșiată de rechinul din Marea Roșie

Cine vizualizează filmarea video are senzația că trăiește un film de la Hollywood. Ceea ce până mai ieri era fantezie a devenit astăzi o realitate covârșitoare.

O pensionară austriacă, în vârstă de 68 de ani, a plecat pentru o lună de vacanță în Egipt, la Marea Roșie, împreună cu partenerul ei. Se afla nu departe de plaja de lângă Hurghada, inclusiv pentru a face ”snorkeling”.

Ea i-a spus, la un moment dat, iubitului ei că merge în Mare, pentru un moment. Și-a pus echipamentul, care include și niște aripioare (snorkel cu aripioare) și s-a aruncat în Marea imprevizibilă. Iar momentul s-a transformat în eternitate.

De pe mal, oameni au văzut și mai mult decât atât chiar au filmat cum un rechin s-a apropiat de ea și i-a smuls mai întâi o mână și apoi un picior. Turiștii, încremeniți parcă, au asistat la incredibila tragedie de parcă ar fi urmărit un film live.

Imaginile de groază o arată cum se agită să meargă spre un loc care să îi asigure siguranță, în timp ce apele din jurul ei au devenit roșu stacojiu, în golful Sahl Hasheesh, la sud de Hurghada, în Marea Roșie, povestesc martorii oculari, citați de Daily Mail.

O înregistrare video de la fața locului arată cum martorii de pe un dig din apropiere filmează în timp real încercarea de supraviețuire a femeii și comentează, de pe margine, situația ei.

Spectatorii îngroziți au încercat să distragă atenția rechinului, cu țipete, urlete și fluierături, dar nimeni nu a sărit să o ajute.

Despre înfiorătoarea vietate marină, oameni cred că este un rechin Mako, fie un rechin cu vârf alb oceanic. Atacurile de rechini în Egipt sunt rare. În Marea Roșie există peste 44 de specii de pești, inclusiv rechini, dintre care unele pot fi mortale. Cei mai frecvenți sunt rechinii cenușii de recif de 1,80 metri lungime, care au 13 sau 14 dinți ascuțiți. Aceștia înoată în ape puțin adânci, la aproximativ 60 de metri sau mai puțin.

Oamenii povestesc că nu se știe cum, dar ea a reușit să ajungă la mal, înotând, dar fără o mână și un picior. Abia atunci oamenii i-au sărit în ajutor.

După ce a reușit în mod miraculos să revină la țărm, medicii i-au făcut resuscitare la fața locului, dar a murit câteva minute mai târziu într-o ambulanță. Un oficial egiptean din domeniul sănătății a declarat că aceasta a fost dusă, apoi, la spitalul privat Nil, unde nu a putut fi resuscitată. Medicii cred că femeia a murit din cauza unui „șoc dureros„, cel mai probabil un atac de cord și a pierderii masive de sânge.

Tiroler Tageszeitung, ministerul austriac al Afacerilor Externe, a afirmat că este în contact cu rudele, inclusiv cu fiica femeii, și cu autoritățile locale. Acesta a precizat că femeia se plimba în apă, nu departe de plajă, în cadrul zonei desemnate pentru scăldat, când a fost atacată și că încă nu este clar cum a ajuns rechinul atât de aproape de ea.

Unde sunt salvamarii

Mărturiile oamenilor care au asistat, pe viu, la tragedie sunt de-a dreptul înfiorătoare.

Martorii oculari povestesc că nu se vedeau salvamarii. Există chiar o mărturie care spune că o femeie disperată a fugit la un salvamar, înainte de cele două tragedii, moartea femeii din Austria, dar și a româncei noastre, și i-a spus că se vede un rechin în Mare. Salvamarul a pufăit râzând, scrâșnind printre dinți ”Hh. Mh, de unde rechini”.

Un grup de turiști ruși sunt auziți spunând: „Unde sunt salvatorii?

F***, e plină de sânge. Sfinte S***”.

Unde este echipa de salvare? ‘Pentru numele lui… f****”.

Gărzile de salvare? Unde sunt salvamarii? O să moară, la naiba!”

Alți oameni povestesc că oameni legii egipteni le-au luat telefoanele și au șters toate imaginile sau filmărie pe care le aveau de la nefericitul eveniment.

O galerie foto vastă poate fi văzută în tabloidul britanic Daily Mail, al cărui reporter a vorbit inclusiv cu oamenii de acolo.

Guvernatorul provinciei de la Marea Roșie a închis zona pentru trei zile, interzicând toate „activitățile maritime„, inclusiv scufundările, snorkelingul, wind surfing-ul și navigația cu zmeul. De asemenea, bărcile de pescuit au fost interzise în apele din largul orașului Hurghada.

Originară din Kramsach, Tirol, turista pasionată de scufundări a lăsat în urma ei o fată, cu inima sfâșiată, la rândul ei de teribila tragedie inimaginabilă. Acestea trebuiau să fie ultimele zile de vacanță, dar s-au dovedit a fi, ultimele clipe de viață.

MAE atenționează

Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale, în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare.

Foto: ali-snorkeling.blogspot (deschidere)/ captura video (interior)/ video: twitter