Actual Diverse

O româncă, ucisă de rechin, în același loc unde a murit și turista austriacă. Ce spun oficialitățile egiptene. Video

O româncă, ucisă de rechin, în același loc unde a murit și turista austriacă. Ce spun oficialitățile egiptene. Video

Încă un fenomen inexplicabil. Apropierea rechinilor de malul Mării și atacul virulent asupra oamenilor sunt două momente inexplicabile, cel puțin deocamdată.

Incredibil! O româncă, ucisă de rechin, în același loc unde a murit și turista austriacă. Ce spun oficialitățile egiptene. Video

Au plecat să înoate în Mare și nu și-au imaginat nici măcar o clipă că va fi pentru ultima dată. Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean al Mediului, potrivit Reuters.

Una dintre victime s-a dovedit a fi o româncă, de-a noastră. În ultima vreme, pe unde te uiți, peste tot, în lume, găsești precis și un român. Dar este trist când vorbim despre o astfel de moarte, deosebit de dureroasă.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit o austriacă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate.

Pericolul o pândea în Mare

Un rechin a mușcat-o pe femeia de 68 de ani de braț și de picior. „Intru doar o clipă în apă”, i-a spus ea partenerului ei egiptean, fără să își imagineze ce pericol mortal o pândea în mare.

Acesta a povestit reporterilor de la Daily Mail că rechinul a apărut ca din senin și s-a repezit la femeie, apucând-o de mână și, ulterior, de picior. Câteva minute mai târziu, femeia a intrat în stare de șoc.

Ea a murit la scurt timp după ce a fost dusă la spitalul privat Nile din Hurghada. Presa a raportat că femeia și-a pierdut un braț și un picior în atac. Austriaca  a lăsat în urmă o fiică, a mai scris Krone.

Ce spun oficialitățile egiptene

Mai multe plaje de la Marea Roșie au fost acum închise. Intrarea în apă este interzisă în prezent, anunță Krone.

Oficialii egipteni au declarat că a fost format un comitet, cu scopul de a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care se află în spatele acestora.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

Foto: ziarulromanesc/ Video: Twitter