Actual Lifestyle

A murit cel mai bătrân mascul uriaș Panda din lume

A murit cel mai bătrân mascul uriaș Panda din lume
apnews.com

Cel mai bătrân mascul uriaș Panda din captivitate a murit la vârsta de 35 de ani într-un parc tematic din Hong Kong, după ce sănătatea sa s-a deteriorat.

Panda „a creat legături cu localnicii și turiștii”

Ursul Panda, “An An” și-a trăit cea mai mare parte a vieții în Ocean Park, după ce el și o femelă panda au fost dăruite Hong Kong-ului de către China în anul 1999. Femela Panda, “Jia Jia”, a murit în anul 2016, la vârsta de 38 de ani, fiind cea mai bătrână Panda din captivitate.

Ocean Park l-a plâns pe “An An”, fiind considerat un membru al familiei, care a crescut odată cu parcul și a creat legături cu localnicii și turiștii.

Într-un comunicat, președintele Ocean Park Corporation, Paulo Pong, a declarat:  „An An ne-a adus amintiri frumoase cu numeroase momente pline de căldură. Inteligența și jocul lui vor lipsi cu desăvârșire”.

Cauza decesului ursului panda, „An An”

„An An” avea hipertensiune arterială, o afecțiune comună printre panda geriatrici. În ultimele 3 săptămâni, „An An” a fost ținut departe de vizitatorii parcului, pe măsură ce sănătatea lui s-a înrăutățit. El a încetat să mănânce alimente solide și a fost semnificativ mai puțin activ în ultimele zile.

Săptămâna trecută, sute de oameni au lăsat comentarii la o postare din Ocean Park despre starea lui „An An”, urându-i o recuperare rapidă.

Circumstanțele în care a murit „An An”

Potrivit Ocean Park , în dimineața zilei de joi, 21 iulie 2022, An An” a fost eutanasiat pentru a preveni noi suferințe, după ce medicii veterinari de la Ocean Park și autoritățile guvernamentale au consultat Centrul de Conservare și Cercetare din China pentru panda uriașă.

În declarație se precizează următoarele: „An a trăit o viață plină care s-a încheiat la vârsta respectabilă de 35 de ani, echivalentul a 105 de ani în vârstă umană”, citează apnews.com.

În anul 2007, Hong Kong-ul a primit o altă pereche de panda, “Ying Ying”, o femelă și un mascul, “Le Le”.

În mod obișnuit, China se angajează în “diplomația panda”, în care mamiferele găsite exclusiv în China sunt închiriate altor țări, în semn de bunăvoință.