Actual Lifestyle

Un moldovean a parcat mașina într-un loc nepermis, în Austria. Unde și-a lăsat mașina și la cât s-a ridicat amenda

Un moldovean a parcat mașina într-un loc nepermis, în Austria. Unde și-a lăsat mașina și la cât s-a ridicat amenda

Unii șoferii parchează ca acasă, unde văd cu ochii, oricum și oriunde. Dar în afara granițelor României, regulile sunt cu totul altele.

Un moldovean a parcat mașina într-un loc nepermis, în Austria. Unde și-a lăsat mașina și la cât s-a ridicat amenda

Un moldovean din Iași și-a parcat mașina la o benzinărie, în Austria. El nu a lăsat autoturismul pe marginea aferentă locului destinat alimentării automobilelor, ci l-a parcat direct la pompă, timp de 40 de minute. În toată acestă perioadă, mașina a fost monitorizată și contorizată prin intermediul camerelor video, postate în locația dată.

Povestea moldoveanului călător

Bărbatul a mers să alimenteze la o benzinărie din localitatea Oed-Ohling, situată în apropiere de autostrada A1, între Linz şi Sankt-Polten. După ce a plătit, nu a mutat mașina de la pompă, ci a lăsat-o acolo timp de 40 de minute, după ceas.

Amenda este usturătoare

Omul a primit amenda acasă, în Germania, acolo unde este înregistrat, cu acte în regulă, ca rezident. Câteva zile mai târziu, el a primit foaia cu amenda la adresa sa din Germania.

Benzinăria i-a expediat nota de plată pentru parcarea ilegală. Nota de plată totală: 205,10 euro, din care 5,10 euro costul de identificare al proprietarului şi adresei, iar 200 euro amenda propriu-zisă.

I-au trimis proprietarului și o poză cu mașina parcată la pompa lor, precum chitanţa necesară pentru plata la bancă.

Locurile unde nu trebuie să parcați

Există locuri unde categoric nu se recomandă parcarea, pentru că urmările, după cum se vede în cazul de mai sus, sunt dureroase și lovesc din plin buzunarul.

Evitați parcarea mașinii la bezinării, dar și la magazine sau restaurante. De exemplu, la McDonald’s Korneuburger, în apropiere de Viena, timpul maxim de parcare de două ore este controlat vizual. Pentru depășirea acestei limite se aplică sancțiuni, scrie ziarulromanesc.at.

Timpul maxim de parcare gratuită este de două ore; în cazul în care se depășește acest timp, se vor percepe 55 de euro, plus 15,30 euro suplimentari, ceea ce înseamnă un cost total de 70,30 euro.

Foto: pixabay/ziarul romanesc austria