Lifestyle

A provocat decesul bebelușului nou-născut și l-a ascuns în dulap. Cum au descoperit și ce au decis anchetatorii italieni

A provocat decesul bebelușului nou-născut și l-a ascuns în dulap. Cum au descoperit și ce au decis anchetatorii italieni

De această dată, făptașa unei crime odioase, din vină sau iresponsabilitate, este o moldoveancă de peste Prut.

A provocat decesul bebelușului nou-născut și l-a ascuns în dulap. Cum au descoperit și ce au decis anchetatorii italieni

Olga Iacob, o moldoveancă în vârstă de 33 de ani și care lucra ca badantă în localitatea italiană Vallo della Lucania, din provinca Salerno (Campania), a adus pe lume de una singură cel de-al treilea copil al ei, în condiții casnice, acasă.

Din nefericire, în timpul nașterii, bebelușul a suferit diferite leziuni în zona craniului și a decedat, iar femeia i-a ascuns trupul neînsuflețit în dulapul dormitorului său, apoi a chemat o ambulanță deoarece suferea o hemarogie puternică, pe care nu o putea opri nicicum.

Tânăra moldoveancă a ajuns la secția Urgențe a spitalului San Luca din Vallo della Lucania, în noaptea de 1 spre 2 octombrie 2019. Aici, medicii au constatat că hemoragia a fost provocată de o naștere foarte recentă, motiv pentru care au alertat imediat forțele de ordine, a relatat ziarul italian Il Mattino.

Oamenii legii italieni ”da capo, al fine”

Au pornit pe firul poveștii, de la cap la coadă sau cum spun italienii ”da capo, al fine”. Polițiștii au demarat investigațiile cu o percheziție la locuința femeii de 30 de ani, unde au făcut macabra descoperire. Mai exact, oamenii legii italieni au găsit corpul fără viață al bebelușului înfășurat într-o sacoșă de plastic, apoi într-un prosop și pus ulterior într-o valiză, care se afla ascunsă în dulap.

Olga a fost pusă sub arest la domiciliu și trimisă în judecată, acuzată, inițial, că ar fi luat viața nou-născutului în mod voluntar.

Avocații buni au ajutat-o

Procurorii italieni au găsit-o vinovată. Dar Olga și-a angajat doi avocați italieni, buni, care au demonstrat că nu a fost intenția ei să ucidă bebelușul.

Investigațiile ulterioare și expertizele tehnicile, cerute în tribunal de avocații Gianluca D’Aiuto și Antonio La Greca, care au apărat-o pe moldoveancă, au demonstrat, însă, teoretic și practic că nu a fost intenția ei să provoace leziuni micuțului și, desigur, nici decesul.

Inițial, Olga era pasibilă de peste 24 de ani închisoare. După intervenția avocaților, Olga Iacob a fost condamnată în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare.

Foto: arhiva