Lifestyle

Unui ieșean îi este interzis să intre în dormitorul soției timp de trei luni. De ce a luat instanța această decizie

Unui ieșean îi este interzis să intre în dormitorul soției timp de trei luni. De ce a luat instanța această decizie

Un bărbat din Iași nu mai are voie să intre în dormitorul soției, timp de trei luni, după ce femeia a cerut un ordin de protecție judecătoresc, împotriva lui. Femeia nu a solicitat, însă, și evacuarea acestuia din casă, întrucât știa bine că bărbatul nu ar avea unde să se ducă.

Unui ieșean îi este interzis să intre în dormitorul soției timp de trei luni. De ce a luat instanța această decizie

O femeie din localitatea ieșeană Sârca a cerut Judecătoriei Pașcani emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului ei, pentru violențe domestice, fără a solicita însă și evacuarea bărbatului din casă, întrucât ea știa bine că acesta nu ar unde să se ducă, scrie Ziarul de Iași.

Cei doi sunt căsătoriți de cinci ani, dar locuiesc împreună din anul 1990. Ei au împreună doi copii majori.

În ziua de 14 iunie, femeia a sunat la 112 pentru a reclama scandalul făcut de ieșeanul aflat sub influența alcoolului, spunând oamenilor legii că, în ziua precedentă, soțul o bătuse cu pumnii și picioarele, după care a încercat să dea foc la casă cu o butelie, în timp ce amenința, în același timp, și că se va sinucide. Așa a povestit femeia și în fața instanței de judecată.

La momentul agresiunii, polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și l-au încătușat pe bărbatul violent, care a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, considerând că manifestările agresive au o cauză psihiatrică, care merită evaluată din punct de vedere medical.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Femeia, fără a sta mult pe gânduri, a solicitat și ordin de restricție judecătoresc. Ea a cerut un ordin de protecție pentru o perioadă de șase luni, dar magistrații Judecătoriei Pașcani au considerat suficient un termen de doar trei luni.

În acest interval de timp, cei doi soți vor folosi în comun sufrageria, holul, baia și bucătăria locuinței, dar unul dintre dormitoare, cu intrare separată, va putea fi utilizat doar de femeie, se arată în decizia instanței de judecată.

Totodată, bărbatul nu va avea voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de locul de muncă al soției sale. În plus, timp de două luni, el va trebui să meargă, la fiecare 10 zile, și la secția de poliție.

În cazul în care acesta nu va respecta măsurile dispuse de magistrați, el riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și 5 ani.

Foto: pixabay