Info Actual

Info Actual > Social > A treia transă de vaccin anti-COVID a ajuns în România! Când va începe cea de-a doua etapă de imunizare
Social

A treia transă de vaccin anti-COVID a ajuns în România! Când va începe cea de-a doua etapă de imunizare

A treia transă de vaccin anti-COVID a ajuns în România! Când va începe cea de-a doua etapă de imunizare

Miecuri dimineața, pe 6 ianuarie, România a mai primit încă 1500 de doze de vaccin anti-COVID din cota pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene.

Miecuri dimineața, la București vor ajunge doar 40.000 de doze. Au fost aduse cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă și vor fi transportate la Institutul Cantacuzino. Restul dozelor de ser salvator vor ajunge în Timișoara și Cluj.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de vaccin care ajunge în România. Prima a fost de 10.000 de doze, iar a doua de 140.500. 600.000 de doze de vaccin trebuie să primească România, până la finalul lunii ianuarie.

La mijlocul lunii ianuarie, România ar trebui să înceapă cea de-a doua etapă de imunizare cu ser salvator.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, va începe în primăvară

Populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, reprezintă etapa a treia a campaniei de vaccinare, și, după cum a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, este estimată să înceapă în luna aprilie. Aceasta, în condițiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni, potrivit Digi 24.

“În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă susţinută la Palatul Victoria.