Lifestyle

Acestea sunt cele mai șmechere toalete publice din România. Cea mai tare a costat 400.000 de euro

Acestea sunt cele mai șmechere toalete publice din România. Cea mai tare a costat 400.000 de euro

Dacă vă numărați printre turiștii care fac o plimbare sau o vacanță la Sinaia, aveți ocazia să intrați în cea mai scumpă toaletă din București. Pentru această toaletă inteligentă s-a plătit suma de… 52.000 de euro. Adică prețul unei garsoniere. Dar cea mai scumpă rămâne cea a piteștenilor, care a costat nu mai puțin de 400.000 de euro.

Toaleta e montată în centrul stațiunii

Cea mai frumoasă stațiune de pe Valea Prahovei, numită pe drept cuvânt perla Carpaților, Sinaia, se laudă cu un lucru pe care puțini îl au. E vorba de o toaletă super inteligentă, achiziționată pentru suma de 52.000 de euro, care a fost montată în centrul celebrei stațiuni montane.

Prin ce se deosebește wc-ul public atât de scump de oricare altul? În primul rând prin funcțiile cu care e înzestrat. Adică o ușă automată, spălarea și, respectiv uscarea vasului și a podelei după fiecare utilizare. În plus, wc-ul inteligent mai este dotat și cu senzori care activează un pulverizator de parfum ambiental. Adică ceva ce n-a văzut românul niciodată într-o toaletă publică în România. Mai mult, toaleta are forma unui container, ceea ce le permite și accesul persoanelor care prezintă dizabilități.

Toaleta își va scoate banii deoarece nu este necesar să fie angajată o femeie – două de serviciu pentru curățenie sau alte treburi, iar calitatea primează.

O altă toaletă deșteaptă se află în Brașov

Și Brașovul este dotat cu o toaletă șmecheră, pentru care administrația a plătit 55.000 de euro, dar se pare că locuitorii orașului de sub Tâmpa sunt total nemulțumiți de acest loc. Potrivit informațiilor oferite de presa locală, brașovenii au luat foc atunci când au văzut că după doar o lună de la instalare, wc-ul s-a transformat într-un loc insalabru, unde nu mai îndrăznea să pășească nimeni.

Investiție făcută din bani publici

La Pitești se află însă o toaletă publică de câteva ori mai scumpă ca locuință, de 145 mp. Aceasta este dotată cu un lift pentru opt persoane, materialele sunt de top, iar accesul se face se face pe trepte acoperite cu granit.

Cine pășește în interiorul acesteia, va crede că trăiește într-o poveste: cinci cabine pentru bărbați, cinci pentru femei și una pentru persoanele cu dizabilități.  Pereții celui mai incredibil wc din România sunt din beton armat, iar luminatoarele din aluminiu cu geam termoizolant.

Sursă foto: convorbiri