Actual Lifestyle

Patru copii au fost filmați când vandalizau niște toalete publice din Oradea. Prejudiciul este uriaș. VIDEO

Patru copii au fost filmați când vandalizau niște toalete publice din Oradea. Prejudiciul este uriaș. VIDEO

Polițiștii orădeni au anunțat joi, 20 octombrie 2022, că i-au identificat pe cei patru copii care, la sfârșitul lunii septembrie, au vandalizat toaletele publice amplasate într-un parc central din Oradea.

Patru copii au fost filmați când vandalizau niște toalete publice din Oradea. Prejudiciul este uriaș. VIDEO

Polițiștii orădeni au anunțat că i-au identificat pe cei patru copii care, la sfârșitul lunii septembrie, au vandalizat toaletele publice amplasate într-un parc de pe Strada Barcăului, din Oradea. Minorii au vârste cuprinse între 11 și 15 ani, sunt din Oradea și Sânmartin, iar fapta lor a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate în zonă.

În imagini se observă cum copiii lovesc cu picioarele toaleta și forțează ușa de intrare, lovind-o cu obiecte smulse de la pomii din parc. Teribilism, jocuri cu încercări, măsurarea puterii. O explicație precis că au tinerii și acum trebuie să o dea la poliție.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 28/29 septembrie 2022, în jurul orei 3:00, iar pagubele produse au fost estimate de 75.000 de lei. Toaletele au devenit nefuncționale, au anunțat reprezentanții administrației locale.

Cei patru minori bănuiți că au provocat distrugerile au fost identificat de către polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea. Cercetările sunt efectuate în continuare, copiilor fiindu-le aduse  acuzațiile de distrugere, Cazul se află sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Ce spun oficialii de la Primărie

Povestea este mai veche, după cum au spus oficialii de la primăria orașului. La mai puțin de doi ani de la darea în folosință, ambele toalete publice din coridorul verde Barcăului, zonele A și B, au fost vandalizate.

Pagubele cele mai mari au fost la toaleta din zona A, unde au fost distruse spațiul tehnic, vasul WC, display-ul LCD și ușa de acces automată. Autorii au folosit dale de piatră din pavajul aleilor aflate în proximitate și tutori din lemn utilizați la ancorarea arborilor.

În zona B, au fost distruse, de asemenea, chiuveta din inox, oglinda și spațiul tehnic. Valoarea estimată a pagubelor totale depășește suma de 15.000 de euro, iar situația a făcut obiectul unei plângeri penale făcute de edilii locali la Poliția Municipiului Oradea. De altfel, în ultimul an au fost vandalizate toate toaletele publice din oraș, în repetate rânduri, au mai spus aceleași surse din primărie pentru media locală.