Actual

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu

Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din Grădina Cişmigiu. Arborele s-a rupt de la rădăcină şi a distrus toboganele şi un chioşc din parc, însă, ca prin minune, niciun copil nu a fost rănit. Directorii ADP îl acuză pe primarul general Nicuşor Dan că refuză, de aproape doi ani, să semneze avizele de defrişare.

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu

Oamenii povestesc că arborele s-a prăbuşit din senin. Asta şi pentru că se poate vedea cu ochiul liber că la bază este complet putrezit. Imediat după incident, politiştii au încercuit zona pentru că în cădere, arborele de 10-15 metri înălţime a rupt cablurile de curent.

Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte. Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că dacă, cădea în partea asta omora copiii, spune un martor.

Primul lucru, m-am uitat să văd dacă erau oameni în jur. Erau oameni în partea aceea, noroc că nu a fost nimeni rănit. Probabil că era putrezit, că vânt nu a fost, mai spune un alt martor.

De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei. Noul director al instituţiei nu ştia despre acest incident când a fost sunat de reporterii Observator.

Corina Bega, director ALPAB nu a putut oferi un răspuns şi a cerut să fie lăsată să-şi facă temele şi apoi o să răspundă la orice întrebare.

Răspunsul directorului ALPAB: Arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi

La scurt timp, a anunţat că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi. Probleme cu copacii sunt însă în tot oraşul.

ADP-urile de sector au sute de cereri de defrişare în aşteptare pe masa lui Nicuşor Dan însă primarul general abia dacă mai aprobă astfel de intervenţii.

Alin Drugău, director ADP Sector 2 îl acuză pe primarul general al Capitalei că nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor.

 „Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, a declarat Alin Drugău .

În luna mai, Nicuşor Dan se lăuda cu sutele de cereri de toaletări respinse

Nicuşor Dan o ţine pe a lui, şi susţinea la începutul lunii mai, că a respins sute de toaletări, întrucât s-a terminat cu toaletările agresive, practicate de fostele administraţii.

„Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu, a precizat Nicuşor Dan, primarul general pe pagina sa de facebook.

La ultima furtună puternică din Capitală, peste 30 de arbori s-au prăbuşit şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.

Săptămâna trecută, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat primarilor de sector și primarului general Nicușor Dan să ia măsuri privind toaletarea copacilor. Greblă le-a impus termen ziua de 4 iulie să comunice măsurile decise.

„Pentru a diminua în viitor riscul unor asemenea pagube, vă rugăm să întreprindeți de urgență măsuri de identificare a arborilor care se află în declin biologic în spațiul verde și, în conformitate cu legea, să procedați la eliminarea lor. Acolo unde se impune toaletarea unor asemenea arbori poate contribui la diminuarea procedurii de pagube în timpul unor fenomene meteo extreme”, se arată în comunicarea prefecturii Bucureşti.