Actual Social

Nicuşor Dan are ordin de la prefectul Capitalei să toaleteze copacii până pe 4 iulie

Nicuşor Dan are ordin de la prefectul Capitalei să toaleteze copacii până pe 4 iulie

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat, la sfârșitul săptămânii trecute, primarilor de sector și primarului general Nicușor Dan să ia măsuri privind toaletarea copacilor. Greblă le-a impus termen ziua de 4 iulie să comunice măsurile decise.

Nicuşor Dan are ordin de la prefectul Capitalei să toaleteze copacii până pe 4 iulie

Mai exact prefectul le-a cerut măsuri concrete pentru stoparea efectelor fenomenelor meteorologice.

„Pentru a diminua în viitor riscul unor asemenea pagube, vă rugăm să întreprindeți de urgență măsuri de identificare a arborilor care se află în declin biologic în spațiul verde și, în conformitate cu legea, să procedați la eliminarea lor. Acolo unde se impune toaletarea unor asemenea arbori poate contrubui la diminuarea procedurii de pagube în timpul unor fenomene meteo extreme, informează surse din cadrul autorităților publice locale pentru stiripesurse.ro.

Solicităm, totodată ca, Primăria Generală să urgenteze eliberarea autorizațiilor/ avizelor cerute de lege pentru ca riscul de evenimente nedorite să se producă.

Vă rugăm, de asemenea, să solicitați operatorului de apă / canal, să ia măsuri urgente de verificare și curățare a canalizării pentru ca acesta să poată să funcționeze la capacitatea proiectată”, se arată în solicitarea trimisă de Prefectură.

Săptămâna trecută, în 14 iunie, o furtună puternică a avut loc în București. Mai multe zone din Capitală au fost afectate.

Cod roșu de ploi în Capitală. Inundații la metrou și în Gara de Nord

Furtuna din București a provocat inundații serioase în Gara de Nord și la mai multe stații metrou, iar un copac a căzut pe o linie de tramvai. Sunt și câteva zeci de trenuri blocate din cauza furtuniiMeteorologii au emis chiar și o avertizare cod roșu de ploi și furtuni în București.

În Gara de Nord din Capitală, acoperișul stației nu a mai putut face față ploii torențiale și apa a pătruns în spațiile destinate călătorilor.

La metrou, stațiile care au avut cel mai mult de suferit au fost cele de pe Magistrala 5, Eroilor-Râul Doamnei, care este și cea mai nouă din rețea, fiind inaugurată în septembrie 2020, gurile de intrare în stațiile Petrache Poenaru, Eroilor și Piața Unirii.

În plus, din cauza furtunii patru avioane cu destinația București-Otopeni au avut mici întârzieri, fiind nevoite să aștepte în aer îmbunătățirea vremii.

În acea după amiază prefectul a declarat pentru Antena 3 că a fost doar o ploaie de vără şi consideră că nu este necesar pentru a convoca Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă deoarece ”nu este stare de război”.